Ontdek PLUS

Petra Bakker

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Petra Bakker en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Petra Bakker heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Een kleuterschool waar de juf in de deuropening stond.

    Een kleuterschool waar de juf in de deuropening stond. Juffrouw Koetse, en een hele jonge juf waarvan ik de naam ben vergeten, wel met een hondje, ze ging later trouwen en kreeg een baby. De stemvork van juf Koetse. Eindeloze plakwerkjes. Met de hele klas naar de rijen kleine wc tjes, net als je niet moest. Een enkel velletje papier als je wel moest, ik vond het doodeng. De grote granieten trappen, de houten vloeren, de gigantische zandbak met het vervaarlijke klimrek, de stepje in de gymzaal. Vriendinnetjes: Linda, Marjan, en mijn aller- allereerste "liefde" Erik. Een schone zakdoek in de kousen, strikken in het haar. Mamma's die altijd weer voor de deur stonden om je op te halen.

    Kleuterschool De Lepelaar , 1965

    Toen heette deze school in de volksmond nog de "RSG".

    Toen heette deze school in de volksmond nog de "RSG". Frans krijgen helemaal boven in het oude gebouw. De tijd vóór het briefjes halen als je te laat kwam. Muis als conciërge. Een rector die weg moest. Spontane demonstraties tegen het Franco-regime. Het eerste jaar van de leerlingenraad. Natuurkunde bleef altijd onwaarschijnlijk voor mij. Scheikunde idem dito. Maatschappijleer was meer mijn ding. Een hele leuke tijd gehad.

    Minkema College, 1974

    Vers uit Amsterdam, werd ik op mijn eerste schooldag op de "grote school" afgeleverd door mijn vader en aangesproken door een meisje met precies dezelfde jurk aan als ik.

    Vers uit Amsterdam, werd ik op mijn eerste schooldag op de "grote school" afgeleverd door mijn vader en aangesproken door een meisje met precies dezelfde jurk aan als ik. Dat meisje (Jannie Adolfs) is heel lang een goede vriendin gebleven. Van een noodgebouw aan de Rembrandtlaan naar de Jozef Israëlslaan in een spiksplinter nieuw gebouw. Heel veel herinneringen heb ik aan heel veel klasgenootjes en sommige juffen en meesters. Ik vond het een fijne tijd. Sommige oud-klasgenoten ben ik later nog tegengekomen, anderen zie je nooit meer of misschien heb ik ze niet herkend. Met Jeanette Bandt en Hanneke van Dijk ben ik wel veel opgetrokken. Maar ook herinner ik me wel Bea Kloet, en Joke en Yvonne, en Jacqueline en Eileen van Vulpen. Aan niemand had ik een hekel geloof ik. Kan me ook herinneren hoe het in de zesde klas niet helemaal lekker ging met het toenmalige hoofd van de school. Een klein drama om een sneeuwbal bijvoorbeeld. En die eeuwige dansjes die we mochten opvoeren. Margreet Everts die tijdens een play-back show van Kiss of iets dergelijks ging gooien met kippepootjes? en dat dat iets teveel werd voor de eersteklassertjes. Hoewel, misschien was het ook te warm in de aula. De schoolkrant op een stencilapparaat maken. Dat meisjes vroeger de thee rondbrachten, en de jongens de melk, want dat was het "zwaardere" werk. Overigens, melk in driehoekige pakjes, en melkbonnen. En melk krijgen die was overgebleven, en die heel smerig was geworden als die al een poosje in het zonnetje had gestaan. Handwerken voor de meisjes en handarbeid voor de jongens, dat heb ik nooit eerlijk gevonden, ondanks de lieve handwerkjuf. En zo zijn er nog veel meer herinneringen.

    Prof. Casimirschool, 1968