Peter van Empel

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Peter van Empel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Peter van Empel heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Leerzaam.

  Leerzaam. Ook de tijd van het steeds meer op eigen benen gaan staan. "Zoek het zelf maar uit". Op de HTS veel interessante mensen ontmoet en een goed stel vrienden overgehouden. Docenten: Van der Zee (wiskunde); " en als je deze integraalvergelijking even niet ziet zitten, dan neem je een pint, en dan gaat het weer een stuk beter". Van der Ham (digitale techniek), (van de?) Hark, van der Laan, de Rouw wil ik benoemen omdat ik ze uitstekende (!) leraren vond. Maar dat geldt eigenlijk voor 90% van de docenten. Hamers (maatschappijleer of zoiets) heeft met zijn merkwaardige stellingen die weerlegt moesten worden ook wel het eea losgemaakt: "de mens is een machine", " wij leven in een droom". Het zelfstandige leven begon: eigen motor en auto -> geen wegenbelasting want dat kon er niet meer af.

  Hogere Technische School (HTS), 1984

  Proefkonijnen; dat gevoel heb ik overgehouden aan die tijd.

  Proefkonijnen; dat gevoel heb ik overgehouden aan die tijd. Er moest (zeker het 1e jaar) figuurlijk lesgeld betaald worden voor deze maagdelijke start. Verkeerde boeken, aangewaaide docenten, geen praktijkmateriaal. In het begin ook geen aula dus gingen we hamburgers eten in die kroeg aan de haven. Ik wilde naar de HTS maar er was nog geen 4de, dus moest dat praktijkjaar worden gedaan,. In je uppie langs het kanaal (22km retour). Wat een klote end. Met de meeste docenten goed op kunnen schieten. Verspaget (?): oa bedrijfskunde. Werd eerst uitgelachen om zijn DAF varriomatic, maar legde het zwijgen op nadat hij iedereen uitdaagde om voor f100,- 100mtr af te leggen. Sterke zet. Koenen: Verbood me om naar een concert van de Stones te gaan en dreigde met een 1 voor het proefwerk wat net die dag was; ik had dat kaartje al (f50,- !!) en ging toch (tja, wie bleef er toen thuis voor de Stones?). Hij liet later die 1 vervallen -> leverde hem alleen maar waardering op. wiskundevrouw (Berns?): kreeg bijna iedere les hoofdpijn van dat gespuis -> enige vrouw op school.. Toen van Lanen (directeur) de staat van beleg afkondigde en eens een uurtje achter in de klas ging zitten heeft ze nooit meer gedonder gehad. (geeft ze nu nog les?) Rooyakkers: digitale techniek; was zo enthousiast dat ie tekeningen en teksten dwars door andere tekeningen en teksten schreef op het bord. Je zag soms door de bomen het bos niet meer.

  MTS Veghel, 1980

  Elde College zegt me niets.

  Elde College zegt me niets. Skinle College was het en blijft het voor mij. Mooie herinneringen over deze periode: dat je als puber veel nieuwe indrukken en ervaringen opdeed. De schoolfeesten waren in mijn beleving destijds DE events van het jaar waar je ver van tevoren al naar uitkeek. Was wel aardige tijd. Uiterst saaie vakken (alle talen; en Nee, dat lag niet aan de docenten) zien te overleven, en de slechte punten compenseren met die van de exacte vakken. Herinneringen aan docenten: Look-alike Khatami -> Ketelaars (geeft ie nog les?). Hield orde EN maakte tijd voor een geintje; Ideale combinatie. van de Wiel (Nederlands) duidelijk; goeie verteller. Timmermans (Geschiedenis); Hield van zijn vak, enthousiast, kende geen pauzes. Vliex (Duits): zijn ziekte (ms) en de (misschien wel daardoor) uiterst rommelig verlopende lessen. Zijn overlijden op veel te jonge leeftijd. Plegt (Frans): met grote snor, joviaal, vriendelijk, pijprokend en gek op zijn vak ("De fransen geloven niet dat ik uit Nederland kom") Cornelissen (wiskunde): iedere ochtend hetzelfde "van Empel, ga eerst die rieten kap van je maar eens kammen.." En dan Els Suilen (Frans): jongens spijbelde niet meer. Els was BB in haar beste jaren; zoals ze op het bord schreef. Het tuimelraam in de klas werd helemaal geopend vOOr ze er was, dus als ze binnenkwam moest dat raam eerst dicht. Ze moest dan heel ver reiken om bij die raamgreep te komen, en "Baby makes her blue jeans talk".

  Elde College Schijndel, 1975

  ?