Peter van Schaijk

Kent 1 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Peter van Schaijk en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

  Peter van Schaijk heeft 4 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  1 jaartje kleuterschool bij de nonnen.

  1 jaartje kleuterschool bij de nonnen. Herinner mij ook het pleintje hoek molenstraat stationsstraat. Ik zat meestal op het bankje tegen de muur. Ook herinner ik mij, dat ik ooit de klei-eitjes, we hadden van klei een vogelnestje met eitjes gemaakt, als stoepkrijt gebruikt heb. dat werd niet op prijs gesteld. Ik heb nog een helaas gemollesteerde groepsfoto, in de kerk-tuin, met het bord "Wij gaan naar de eerste klas", vastgehouden door ik dacht Lia van de Zande of zoiets.

  2004, Peter van Schaijk

  Op deze school heb ik de 1ste en 2de gedaan.

  Op deze school heb ik de 1ste en 2de gedaan. In de 1ste bij juffrouw Adegeest en de 2de, dacht ik, bij juffouw Puetz of zo iets. Ik heb nog ergens een klasse-foto en zal die binnenkort toevoegen.

  2004, Peter van Schaijk

  Gisteravond, 7-5'**, toevallig over het bestaan van deze site gehoord en vandaag maar eens gekeken.

  Gisteravond, 7-5'**, toevallig over het bestaan van deze site gehoord en vandaag maar eens gekeken. Ongelooflijk leuk om mijn lagere school tegen te komen. De klasse-foto, 5de 1957/58, met meneer Go(o)s(s)en is ook de enigste, die ik heb. Vooral herinneringen aan het terrarium: Gladde slang met 2 koppen en hagedissen vangen in Asselt. Atie, Oda en de meeste anderen kan ik mij nog heel goed voor de geest halen. Op een reünie zal ik zeker komen. In 1955 ben ik op deze school begonnen in een dependance aan de Staringlaan. Twee 3de klassen, heb ik nog ergens een foto van. De naam van de juf van mijn klas, wil mij niet meer te binnen schieten. In de andere stond meneer Steinenbach. Het volgende jaar naar de Jachthoornlaan bij meneer Sanders. Daarna de 5de bij meneer Gozen en tenslotte een zeer turbulent , voor de school waarschijnlijk een rampjaar, de 6de, die van start ging met meneer Drissen, die wegens langdurige ziekte werd waargenomen door Steinenbach. De Victorschool ging tijdens dit schooljaar van start en de 6de werd opgesplitst. Ik blijf op de Blankenheym, ben altijd benieuwd geweest naar de selectie criteria. In mijn herinnering hebben we de rest van het jaar maar heel weinig les gehad. Steinenbach kon de klas niet aan en wist niet anders te doen, dan telkens maar weer collectief strafwerk op te dragen. Volgens mij was bijvoorbeeld ook bijna iedereen gezakt voor het verkeers-examen. De resultaten van het afsluitende toelatings-examen voor vervolg onderwijs, staan denk ik nog steeds als een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de school. Ik mocht voorwaardelijk naar de MULO.

  2004, Peter van Schaijk
  ?