Peter van den Wijngaart

Kent 108 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Peter van den Wijngaart en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  Peter van den Wijngaart heeft 2 klassenfoto's en kent 108 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  na ruim 40 jaar in het onderwijs geniet ik nu van mijn vrije tijd.

  na ruim 40 jaar in het onderwijs geniet ik nu van mijn vrije tijd

  2013, Peter van den Wijngaart

  Toen ik op de Silvester zat,was die al aan de Acaciastraat.

  Toen ik op de Silvester zat,was die al aan de Acaciastraat. Wij deden als laatsten nog de driejarige opleiding en gingen van de tweede naar de vierde. In ons eindexamenjaar zat er in alle drie de 4de klassen een van ons gezin : Ad, Ton en ik. We hadden veel plezier bij oa. Nederlands en geschiedenis van Piet Rasenberg en ook bij Engels van meneer (Boy) Sul. Van andere vakken herinner ik me nog de namen van v.d. Burgt (?) wiskunde en van Reijen , de broeders Pacifico (Frans) en Annecletus .Voor gym haden we Toon van de Eijnden. Bossink voor Duits en mevr Verwoerd (geschiedenis)Dekkers voor bedrijfsrekenen. etc In ons tweede jaar kwamen er vanwege de start van de Mavo voor het eerst meisjes op school , een schok voor de broeders en voor een heleboel jongens...Broeder Edward was directeur en hield de zaak streng in de gaten.Lachen was het als Sul ( ongeveer 2 meter lang ) uit het kleine fiatje 600 van Rasenberg stapte.Klasgenoten in die drie jaar waren oa. Christ Verdaasdonk ( van het café bij de veiling en later de kantine van de nieuwe veiling ) Ad van Kuyk ( geweldige gitarist ) Peter Schouwenaars.

  2005, Peter van den Wijngaart

  ik weet dat we in de eerste klas broeder Cecilius hadden en in de tweede juf Hoosemans .

  ik weet dat we in de eerste klas broeder Cecilius hadden en in de tweede juf Hoosemans .In de derde had ik Piet de Jong en daarna twee jaar lang broeder Sigebertus, bekend als "de Titus"en daarna het hoofd waarvan ik dacht dat hij broeder Augustino heette .Hij is broeder Tarcicius opgevolgd in 1961. Van mijn klasgenoten weet ik niet veel namen meer : wel nog Jan Franken , Frans van Dun en Toon Roovers ( van de sigarenhandel) Later zijn Frans en Fred Doodeman op school gekomen uit Noord Holland (Wognum ?)Zij woonden op de Zaanlandse ( de Houthandel) Later naar het OLV ( 1 jaar) en met veel meer plezier naar de Silvester ULO ( vooral de namen van Piet Rasenberg en Boy Sul zijn mij daar van de leraren bijgebleven: genoot van hun lessen. Via de Havo (bij de PA en later 1 jaar Markenhage) naar de PA om zelf voor de klas te gaan staan ( zowel voor als na mijn militaire diensttijd) Werkte aan de Bernadetteschool en de Angelo Roncalli in Breda en nu al bijna 27 jaar aan de Arenberg in Zevenbergen

  2003, Peter van den Wijngaart
  ?