Ontdek PLUS

Peter Stienstra

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Peter Stienstra en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Peter Stienstra heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Halverwege de 2de klas binnengekomen vanwege verhuizing.

  Halverwege de 2de klas binnengekomen vanwege verhuizing. Omdat de nieuwe school nog gebouwd moest worden, de rest van de lagere school in dependences gezeten (Pniel aan de Paterswoldseweg en Bethel aan de ??) en nog een tijdje op een schoolschip in het Hoornsediep. Ik herinner me nog meneer Vos in de 5de klas.

  J.C. de Molmoncourtschool, 1958

  Had juf Visser in de eerste en tweede klas.

  Had juf Visser in de eerste en tweede klas. Vriendje van mij (Peter Hoeksema en broer Wieger) had een boerderij, daar waar nu ongeveer zwembad de Parrel staat en waar ik altijd 's weekends speelde. Ben halverwege de 2de klas verhuisd naar nieuwe wijk (Corpus den Hoorn).

  Nassauschool, 1957

  We hadden Oppenhuizen voor Aardrijkskunde en Frans.

  We hadden Oppenhuizen voor Aardrijkskunde en Frans. Prachtig hoe hij z'n shaggies rolde en z'n krantje las tijdens de proefwerken. Dan had je Abee, die gaf wiskunde. Klein dik mannetje met bril en dikke buik. Zijn onderlip stak altijd naar voren als hij een sigaret in z'n mond nam, ala Lucky Luke. Kruit was de rechte pijproker; gaf natuurkunde en biologie. Albuzius gaf Duits en zag er uit als een oude vrijster. Dan had je nog de oude Krol en ik geloof dat zijn zoon ook nog les heeft gegeven. Als je de klas uit gestuurd werd kwam je bij Ten Hoeve terecht op zaterdagmiddag. Kon je gedichtjes (liefst Frans) uit je hoofd leren of moelijke sommen maken. Het maakte niet uit hoe snel je die had opgelost, hij zorgde ervoor, dat je in ieder geval tot 4 uur wat te doen had. Als je een vrij uur op school had, kon je nog wel wat lol trappen in het centrum van Groningen, bv. de roltrappen van V&D onklaar maken.

  chr mulo, 1963