Bekijk het volledige profiel van P. Heijst en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 1

P. Heijst heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Enkel enkele flarden zijn wat ...

Enkel enkele flarden zijn wat er van deze tijd over is bij mij. De naam Juffrouw Ton klinkt me bekend in de oren. Alle kinderen hadden een plant met sierpot voor zich, op mijn eigen versierde pot was ik echt trots. Er waren houten blokken om mee te bouwen, was daar gek op. Wanneer je naar de wc moest was er een 'wc-ketting' die je om je nek moest hangen als teken ws dat deze dan bezet was. Wel herinner ik me Francesca Knol, verder een jongen met kroes en zwart haar die Tony heette en zie ik een blond meisje met staart en bril voor me waar ik ws ook mee speelde. Er waren matjes waar ws op gespeeld moest worden en een aantal houten stokken bij elkaar in een hoek. Herinneringen aan levende gebeurtenissen heb ik niet meer.

2010, P. Heijst

Aan de mavo voor muziek en dan...

Aan de mavo voor muziek en dans die verbonden was aan het conservatorium maakte ik mijn middelbare school af gecombineerd met pianolessen (Hr.Schonk), muz.theorie (altijd gezellig) bij Hr.de Groot en solfege bij Hr.de Zwaan. Van m'n medestudenten herinner ik mij nog Rob vd Vught (klarinet), een Freek (trompet), Charles de Lange (slagwerk), Tilly v. Lexmond (piano, ook bij Hr. Schonk), Lanny Koo (piano), een dansende Barbara, stille liefde cellospelende Mabel en de blonde Judith met een knotje die ook danste. Zo'n losse boel als op andere scholen was het hier niet omdat iedereen veel te veel met z'n instrument 'bezig' was, degenen die dans als hoofdvak hadden kwam je in de gangen dan ook enkel dansend en rekkend tegen.

2004, P. Heijst

Een wat onmogelijke tijd voor ...

Een wat onmogelijke tijd voor mij; ik kwam als érg verlegen jongen in een klas vol meisjes met nog één andere jongen (Alfons Schreuder). Van wiskunde begreep ik al helemaal niets en werd week in week uit voor het schoolbord in m'n hemd gezet door een ex-non/tang. Wat was ik dan ook opgelucht toen ik na een jaar van school veranderde. Verder herinner ik mij ene Mirjam of? die zich altijd voor iets in moest smeren vanwege een huidziekte oid, dit gaf een vreselijke lucht en helaas was de plaats naast haar de nog enige vrije toen ik daar halverwege het jaar kwam :-( Ik herinner me ook nog een Els, Angelique en Marjolein met lang donker haar en een Josien.

2004, P. Heijst
?