Bekijk het volledige profiel van Peter deKlerk en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 11

Peter deKlerk heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

De eerste twee jaren zat ik in...

De eerste twee jaren zat ik in het oude gebouw ernaast, de kleuterschool aan de Oude Koudekerkseweg. In het derde jaar was de nieuwbouw klaar en verhuisden we. Het schoolplein was hetzelfde, het oude gebouw stond nog aan de ene kant van het schoolplein en de nieuwbouw stond aan de andere kant (te zien op de foto van klas 2 in het oude gebouw). Juffrouw Du Coux is de naam die ik me herinner.

2007, Peter deKlerk

Duits gestudeerd, maar als je ...

Duits gestudeerd, maar als je niet het onderwijs in wilt, heb je weinig aan zo'n studie en de overdosis duits die ik die jaren kreeg, was genoeg voor de rest van mijn leven. Nu werk ik bij een pharmaceutische groothandel. De mensen wet wie ik het meest omging in die tijd waren Norman Warnars, Nels Bouman, Gerda Nobel en nog wat mensen van de eenheid op Uilenstede. Docenten: Van Ingen - zééér irritant naar mannetje; Van der Lee - verschrikkelijk arrogant en zelfingenomen, beiden dachten dat ze god op aarde waren; Labroisse - aardig druk mannetje; Van der Kolk - "je hebt het goed gedaan, ziet er leuk uit, je hebt er veel tijd in gestoken en er staan ook veel interessante dingen in. Ik mis een paar kleinigheden, maar voor de rest, prima gedaan. Je hebt een 4." Mevrouw Bos - een zeer sjieke dame op leeftijd die al rokend in de klas, met een zeer bekakte stem en een hoest als schuurpapier, de meest smakelijke verhalen uit de griekse en romeinse oudheid vertelde. Zó boeiend, dat je vergat aantekeningen te maken. Dhr. Frier, dhr. Jaspers en dhr. v/d Broek: met alle drie was er iets triests, sterfgeval of zoiets. Aan het eind van de studie was er de stage periode in Haarlem met Alma Wolfs en Gerda Nobel, de voorbereidingen waren altijd gezellig, maar de lessen zelf een nachtmerrie. Toen wist ik zeker dat ik nooit voor de klas wilde!

2007, Peter deKlerk

In de eerste twee jaar zat ik ...

In de eerste twee jaar zat ik nog in het oude gebouw. In de winter was het altijd erg koud, er stond een enorme ronde potkachel midden in het lokaal. Het verbaast me nu dat dit een hervormde kleuterschool was, want wij waren gereformeerd en in die tijd was dat streng gescheiden. Het derde jaar zaten we in het nieuwe gebouw ernaast (te zien door de ramen op de foto van klas 2, toen nog in aanbouw), genaamd De Blokkendoos aan de Leeuwerikstraat.

2007, Peter deKlerk
?