peter debruin

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van peter debruin en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  peter debruin heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Juffrouw de Koning in de 1e klas en meester van Zwaal hadden nogal losse handjes !!! Bij anderen vlogen soms de bordewissers door de lucht, ha haaa.

  Juffrouw de Koning in de 1e klas en meester van Zwaal hadden nogal losse handjes !!! Bij anderen vlogen soms de bordewissers door de lucht, ha haaa. JUffrouw van Rhenen liep het liefst met uitgestoken hand op haar "slachtoffertjes" af om deze tussen de schouder en nek te priemen. De schoolreisjes waren samen met de kerstdagen de hoogtepunten. Gezelligh met z,n allen in de klas met een kaarsje op tafel. Schoolreisjes met krentenbollen en echte Ranja. Tot op heden in deze tijd aan mijn enige toneelstuk(je) mogen meewerken n.l. de prinses op de erwt. Leuk indien wij gezamelijk nog meer herinneringen van toen kunnen opfrissen. Olijke groet, Peter de Bruin

  Valeriusschool, 1956

  De zondag was een straf dag voor mij,twee keer naar de kerk en als toetje mocht/moest je een psalm uit je hoofd leren.

  De zondag was een straf dag voor mij,twee keer naar de kerk en als toetje mocht/moest je een psalm uit je hoofd leren. Juffrouw Buitenhuis overhoorde je dan maandag 's ochtends,aan haar heb ik geen prettige herinneringen. Met juffrouw van Rheenen gingen wij schoolzwemmen,wanneer zij kwaad werd liep ze op je af met gestrekte hand porde zij op de hoogte van je sleutelbeen.Op een gegeven moment stevende zij op mij af helaas jammer voor (kleine) Anke die achter mij zat liet ik mijzelf op het laatste moment plat op m'n lessenaar vallen waardoor de juf doorschoot om uiteindelijk samen met Anke op de grond te belanden. Met Martin van Zoelen en anderen hebben wij het toneelstuk "prinses op de erwt"opgevoerd,het leukste vond ik onze oefeningen. Meester Post gaf vaak een koekje (bij de koffie) aan een van ons,ik genoot er van als hij weer over vroeger sprak. Later kwam de agressieve meester Zwaal,als hij sloeg dan hield hij niet gauw op. Willem Heutink sloeg hij,waarbij hij op de grond viel desondanks bleef de Zwaal doorslaan. De schoolreisjes vond ik altijd leuk,wat waren wij snel tevreden met een krentenbol en een glas ranja. Bij terugkomst gingen wij op de grond v/d bus om de ouders te verrassen. Op ons schoolplein werden de meisjes nog wel eens gepest. Door kippepootjes v/d supermarkt te halen,wanneer je achter de meisjes liep trok je aan de spier v/h pootje waarop deze zich opende.Gillend renden zij het pleintje rond. Die inkt potjes in onze lessenaar in kombinatie met de kroontjes en de saaie rechte pen vond ik prachtig. Als het meisje dat voor je zit zo'n prachtige lange paarde staart heeft dan vraagt dat om aktie.Dat beeld staat nog steeds op m'n netvlies geetst,nadat ik de paarde staart in mijn potje had gedoopt boog zij zich over haar lessenaar waarop haar paarde staart prachtige strepen trok over dat licht roze truitje.

  Valeriusschool, 1956

  Onder franse les werd er massaal met natte propjes tegen het plafond geschoten met de lineaal.

  Onder franse les werd er massaal met natte propjes tegen het plafond geschoten met de lineaal. Stiekem op het toilet roken. De omgezaagde flaggemast en stopverf in het slot v/d buitendeur kleurden de schooldagen ook wel aardig. Verder was onze culturele opvoeding gelukkig beperkt gebleven tot een eenmalige gruwelijke uitvoering van een oudere dame met viool. In mijn klas zaten o.a. Joyce,Simon en Joke Pannekoek. Met Joyce fietste ik soms samen. Rond 1985 had ik een reunie bijgewoond van onze school. Het gezelligste was met +/-10 oud leerlingen 's avonds chinezen en naar de disco Cartouch.

  christelijke MAVO, 1964

  ?