peter Cocu

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van peter Cocu en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  peter Cocu heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik heb mijn tekst bij de Tongenaar geschreven, ik ging ervanuit dat de school feitelijk vroeger de naam St Josefschool had maar dit misverstand -dat ook bij andere leefde -is nu uit de wereld.

  Ik heb mijn tekst bij de Tongenaar geschreven, ik ging ervanuit dat de school feitelijk vroeger de naam St Josefschool had maar dit misverstand -dat ook bij andere leefde -is nu uit de wereld. De school heette toendertijd de St Jacobusschool, hoofdonderwijzer van de Weerden.

  St. Jacobusschool lagere sc..., 1953

  1e jaar had ik les van hr Deijsselbloem .

  1e jaar had ik les van hr Deijsselbloem .2e jaar van van Rooy 3e jaar van Sanne, die kwam dacht ik uit Geldrop en sloeg graag met een rietje of bamboe stokje. We kregen in dat 3e jaar les in de danszaal van cafe de harmonie op de Tongelresestraat, naast de toenmalige cafetaria van Rijkers. 4e jaar weet ik niet meer zeker wie de leraar was. Ik dacht van Sent of Cente strenge man was iedereen nogal bang van, ik tenminste wel. In de 5e van ene Coolen een man met van die dikke brilleglazen en hij kwam van Luysksgestel. Hij was daar supporter van de Raven (een plaatselijk voetbalclubke dat nog steeds bestaat) dat weet ik nog wel. Kon niks zijn, er was maar 'een clubke en da was Tongelre. 6e jaar Rutten, prima vent de beste en prettigste leraar die ik daar heb gehad. Nu denk ik; natuurtalent met natuurlijk gezag en toch heel soepel en benaderbaar. Heb geen foto's uit die tijd maar die zijn wel gemaakt. Namen van klasgnoten: Joosten van over het kanaal, Kuijpers, van de bakker, van Hoof van de Edha op de Tongelrese straat, Pierre Baeten van de schilder, Martin van Deurzen, Tinie van Bokhoven,Toon Klaasen, Bloemfonteinstraat van Hintem of Hintum, die klapte bijna uit elkaar zo deed die zijn best om het bord te mogen vegen.Ook Huub Brekelmans zat bij mij in deze klas. De klassen waren echt groot wellicht tegen de 40 personen in mijn beleving. De tweede klas bijvoorbeeld bestond concreet uit 48 kinderen met één leraar, moet je nu mee aankomen. En dat was maar éen klas er waren twee tweede klassen met deze aantallen. Wat me van die tijd is bijgebleven, is oa dat er veel gekaart werd met sigarette wikkels die doormidden werden gedaan.( navy Cut was de joker , uiteraard vanwege de tenaamstelling) Daarnaast veel spelletjes en handstand tegen de muur en kijken met hoeveel we dan een rij konden maken voordat de eerste 'door de knieén ging. Ook bokspringen met het spelletje bok, bok hoeveel horens heb ik op mijn kop waren daarbij favoriet.Ook kwam het hoofd van de school tegen de tijd dat de lessen diende te beginnen met een soort scheepsbel in de deuropening staan en de werd er luid gebeld en moesten alle klassen in het gelid aantreden.

  De Tongelaar, 1953

  geweldige lessen in de smederij en door kletsen met je maatje naast je de hele handel telkens laten verbranden.

  geweldige lessen in de smederij en door kletsen met je maatje naast je de hele handel telkens laten verbranden. Bij lassen de gaten in de werkstukken branden, (te weinig kracht en te weinig talent)het werd een zooitje. Theorie lessen prima, praktijk een ramp.

  2e Lagere Technische School, 1959

  ?