Bekijk het volledige profiel van Pauline Cock en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Pauline Cock heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Hoofdonderwijzer: dhr. Baauw. ...

Hoofdonderwijzer: dhr. Baauw. Begonnen in de 1e klas bij juffr. de Ronde; verdere namen van onderwijzers die ik nog weet: juffr. Beumer (met haar zwart geverfde haar), dhr. v.Werkhoven, dhr. Nijland, juffr. Groenemeijer,gymles juffr. Immerzeel. Medeleerlingen, de meeste namen zijn me ontschoten, wel weet ik nog: Ankie Ceton, Marijke de Goeij, Minka Fikkert, Joyce Krul, Niovy Chiotakis, Henny Brevet, meisje Methorst, Bram de Kok, Chris Cuzee.

2004, Pauline Cock

Woonde destijds in Tuindorp, g...

Woonde destijds in Tuindorp, ging verhuizen naar Oog in Al maar bleef toch op deze school zitten omdat het "sfeertje" ontzettend leuk was. Bleef in klas 3D met zeer veel klasgenoten "zitten" omdat toen pleziermaken prettiger was als leren. Herinneringen aan medeleerlingen: Rob Obermeijer, Dick Obermeijer, Marijke de Goeij, Bram de Kok, Wim Douw, Rob den Booden, Anneke van Lunteren, Pukkie (Erica) den Hartog, Doeschka en Ellen Roosing, Hans Küneman, Dineke de Vink, Rob Yntema, Kees Holla, Jeannette v.d. Brul, Ria v.d. Brul, Rob den Hertog, Marijke Schouwerwou, Joke Bos en nog veel meer waarvan me de namen zijn ontschoten. Begonnen in het gebouwtje aan de H.F. van Riellaan, toen naar het noodgebouwtje aan de Ornsteinsingel (was regelmatig heen en weer pendelen omdat in beide gebouwen les gegeven werd). Later groot feest: een nieuwe eigen school aan de Eijkmanlaan. Leraren: juffr. Scheffer die geen orde kon houden en regelmatig met tranen in haar ogen stond als er weer eens een lading krijtjes tegen het schoolbord werd gegooid. hr. Paulides (gaf Frans), door wie ik regelmatig uit de klas werd gezet; ik stond dan op de gang en zong op 't moment dat hij door het ruitje van de deur de gang op keek "twee schellevisogen, die keken de leerling aan"(ik zong wel zachtjes om niet geschorst te worden); hr. Lauterslager die bij het geven van Engels altijd met consumptie sprak en omdat ik voor in de klas zat regelmatig de spetters over me heen kreeg; met dhr. Ter Welle (Geschiedenis) viel niet veel uit te halen hij was redelijk streng; Pietje Bloemhof was de jongste lerarentelg en kwam veelal met z'n racefietsje uit Breukelen en speelde een beetje de "macho", je kon alleen wat bij hem uithalen als hij je mocht en als hij kwaad werd liep hij paars aan (lange tijd gedacht dat hij een verhouding had met een lerares van de school, de naam ben ik kwijt), hr. Vervoorn (Duits) was een zeer redelijke man die altijd een beetje verlegen overkwam. Na het behalen van m'n diploma ben ik gaan werken bij de Belastingdienst, later in Bilthoven op kantoor bij een vloerenbedrijf en uiteindelijk terecht gekomen bij TPG Post in Utrecht, waar ik nog steeds werkzaam ben als secretaresse. Ben nu 56 jaar, heb een lieve man, een dochter van 28 en een zoon van 23 en woon nog steeds in Utrecht.

2004, Pauline Cock
?