Bekijk het volledige profiel van paul vandongen en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

paul vandongen heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Ik heb er 5 jaar over gedaan, ...

Ik heb er 5 jaar over gedaan, maar ik wilde per sé dat diploma hebben. Mijn leukste herinneringen zijn natuurlijk de uren/dagen dat we in het café van Fons Duyvenvoorde rondhingen. Biljarten en tafelvoetballen met Ronald van Dongen (geen familie), Rob muilwijk, de gebr. Flohr en Frank en Ramond van Ligten. De namen van medeleerlingen die ik me verder herinner zijn: Frans Sopacua, Hans Luyten, Luutze Koelewijn, Alwin Vogel. Als ik eens een keer geen zin had om naar school te gaan, dan belde Fons naar de school en zei dan: "u spreekt met meneer Van Dongen, mijn zoon Paul is ziek en blijft een dagje in bed". Als Fons je een beetje kende, mocht je zelf de koffie inschenken en een gulden in de geldlade doen. De leukste leraar was Paul de Bree. Ik mocht m'n overgangstentamen maatschappijleer een keer, bij hem thuis, overdoen. Biertje erbij. Hij vroeg eerst wat ik nog wist en ik kon zodoende het makkelijkste onderwerp aankaarten. Een vette voldoende was het resultaat. Een dagelijkse uitspraak van hem was: "Cultuur, leuk om te hebben?" Paul de Bree is geloof ik een jaar of 10 geleden overleden. Ik herinner me ook dhr. Thijsma nog, die comerciële economie en bedrijfsadministratie gaf. Dat was echt en fijne vent. Heel menselijk. In de eerste klas hadden we tekenles van Vickie Vieveen, een knappe griet. Ik deed wel eens boodschappen voor haar, tijdens de les en dan kreeg ik 8 voor een (niet bestaande) tekening.

2004, paul vandongen

Ik zat in de klas met Hannie e...

Ik zat in de klas met Hannie en Timmie Manikus, Charles Friezer, Timboy Udondek, Edy Wllems, Foeksa Roels, Thea Borgmeijer, Bella en Patty schellekens, Henk Frederiks. We hadden in die tijd vaak gedeelde klassen en we voetbalden iedere pauze met Ruud Looijer. Bella Schellekens deed ook vaak mee. Na school voeltbalden we vaak bij Hannie en Tim in de straat of bij het Burg de Monchyplein. Het was een leuke tijd (achteraf gezien) Ik verhuisde eind 1969 naar Leidschendam en verloor zodoende eigenlijk iedereen uit het oog. In het begin ging ik nog wel eens naar m'n oude straat terug met de bus, maar dat verwaterde natuurlijk. Ik heb ergens nog een oude klassefoto die is gemaakt in de speeltuin achter de school. Ik meen dat ik toen in de 3e klas zat. De leraar die er ook op staat is dhr. Grinwis. Een onwijze etter, die als je niet oplette keihard met zo'n grote lineaal op je tafel sloeg. Ik kon me nog een keer herinneren, dat Mariska Popma zo erg schrok, dat ze moest huilen. Die Grinwis zette je ook gewoon voor de hele klas voor paal, als je één of ander antwoord niet wist.

2004, paul vandongen
?