Bekijk het volledige profiel van Paul Suijk en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 69

Paul Suijk heeft 69 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 14

Een bijzondere speciale school...

Een bijzondere speciale school met bijzondere kinderen en bijzondere leerkrachten. Kleine groepen met veel aandacht voor het kind. Niet altijd makkelijk, maar wel speciaal! Ik was slechts een aantal maanden stagiair op deze school. Wat ik me kan herinneren? De speciale voorstelling door de kinderen (en leerkrachten?) van het 'Kalekoppenhuis'; ruzies op een mat 'uitvechten' in het gymnastieklokaal, met jury en klasgenoten erom heen; het dierenlied, dat ik met de leerlingen maakte, op de wijs van 'Land van Maas en Waal' van Boudewijn de Groot. Zo af en toe zing ik het nog in de klas.

2012, Paul Suijk

Het was een van mijn stagescho...

Het was een van mijn stagescholen. Ik heb er maar een korte periode 'gestaan'. Dhr. Joziasse was het hoofd der school. Tijdens de pauzes zingen met gitaar; meisjes uit klas 5/6 zongen mee. Een van hen was lieve Lies Schoe, die op 12-jarige leeftijd is overleden. Al 30 jaar staat haar foto in mijn boekenkast op mijn werkkamer. Ik denk er nog vaak aan terug.

2011, Paul Suijk

Op de Marijkeschool was ik sta...

Op de Marijkeschool was ik stagiair, samen met Bart van Leerdam. De Prinses Marijkeschool was een Jenaplanschool. Ik liep stage in de stamgroep van meester Littel, met een indrukwekkende snor (die was niet little). Kinderen van verschillende leeftijden zitten bij elkaar in de groep. Belangrijk: gesprek, spel, werk en viering. Goede ervaringen, maar we bleven ook met wat vraagtekens zitten.

2011, Paul Suijk
?