Bekijk het volledige profiel van Paul Hamers en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Paul Hamers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De afdeling Boekhandel en Uitg...

De afdeling Boekhandel en Uitgeverij. Het eliteschooltje. Zoekend en experimenterend, zowel de student en de docent. Roerige jaren, langharig tuig. Puike docenten. Johan Kuin, Kees Fens, Frank Schuitemaker, Anton Vogelsang. Marjan Bertina. Taliaanse Letterkunde, fantastisch. Russische letterkunde nog fraaier. En natuurlijk het Talenpracticum met Hellen Herwig, altijd lachen en Frans Veel in de kroeg gezeten. Het Gebed zonder End. (daar leerde ik Lidy kennen) nog steeds trouw aan mijn zijde. Ook nog wat geleerd. Een goede feestclub. Met Jos de Jong, Mario Dohmen, Peter, Els, Annelies, Jobje, Frank, Marga, Boy, Harry enz, Eindeloos klaverjassen in de kantine. Mw. Kulker?? zorgde voor de koffie en de gevulde koeken. En dan naar de Westermarkt naar het cafe, nog meer klaverjassen.

2004, Paul Hamers

Eerst op de MULO ik meen aan d...

Eerst op de MULO ik meen aan de Wilhelminalaan heen en weer fietsend naar de Schinvelderweg. Een ruige tijd. met notoire nozems in spe. Enkele behoorlijke amokmakers, doch ook mijn klasgenoten. Dries Rook, Van Dalsum, Piet Broekmans enz. De sportleraar en de lessen buiten op de Rolschaatsbaan. Debet en credit, journaalposten enz. Meester Consten ramde het letterlijk in je kop. Grote handen en grote kisten aan zijn voeten. Een soort Jan Timmer qua postuur. O ja, lange haren, daar werd aangetrokken met de duidelijke opdracht ... en morgen is het eraf.. Meester Jansen, Engels, zeer attente doch ook zeer duidelijke man, geen orde dan een ram. Organiseerde de studentenuitwisseling met Stockport in Engeland. En ik ging mee. In 1964 als boerelulletje, naar Liverpool, Manchester, Blackpool, Wales, Lake District, Peak District enz. Een ongelooflijk goede actie.

2004, Paul Hamers

St. Vincentius en St. Gerardus...

St. Vincentius en St. Gerardus. Op beide scholen gezeten. Wat heb ik de meisjes gemist. Alleen maar jongens. De meisjes zaten op school naast de kerk. En daar kwam ik iedere dag vier keer langs!! Samen met mijn broer Piet (Peter) (waren wij lekkertjes)?? Ik denk dat ik de ergste was. !e klas Juffrouw Stijns (inderdaad Knipperbolletje, oogafwijking?) Meester Verheezen, (concentratiekamp verleden) Niet zachtzinnig en behoorlijk cynisch Meester Zaat (hoofdmeester (geen groot licht) Meester Hul (schat van een man) Meester Sluismans (Buikie) (hoofdmeester van de Gerardusschool) wilde graag talenten afleveren. Van hem moest ik naar de Mulo. Van hem mocht ik ook de hele schoolbibliotheek (boeken opgeborgen achter gesloten glas, lenen en uitlezen) Elke dag knikkerend en rennend naar school vanaf Schuttersveld. Onderweg beledigende liedjes zingend naar de overkant van de weg waar de Protestantse Apen liepen. Zij zaten op school op de Egge. Het liedje ging als volgt ..... Protestantse Apen liggen in bed te gapen Geloven niet in God Alleen maar in de Pispot... Vanuit school, altijd naar het Boetje, het snoepwinkelje vlak bij slagerij Roselars., zoethout halen en natuurlijk niespoeder of zwart-wit Naast de school de slager waar inderdaad de koeien werden doodgemaakt en verder verwerkt. Op weg naar school, De villa van Dr. Tulleners, Het Limagas, De boerderij van Boer Orbons, De Kerk in Rumpen, Het vrijgezellenhuis, Het nonnenklooster, De kleuterschool van de nonnnen (zat ik ook op) Het naaiatelier, Het consultatiebureau De dubbele villa van Dhr.Itz. en nog een familie. Villa is naderhand door klootzakken in brand gestoken waarbij de doktor is omgekomen dacht ik. Werken in de schooltuintjes. Eindeloos sodemieteren met gieters waters. Favoriete spel, Bok-bok-berrie, Filmplaatjes uitstrooien over het schoolplein. Een bijzondere gelegenheid was als de kolenboer (ik meen Svoboda) een auto schlam kwasm brengen voor de schoolverwarming. De zwarte hoop werd neergekiept en met de schep de kelder in gemieterd.

2004, Paul Hamers
?