Bekijk het volledige profiel van Paul deVlieger en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 0

Paul deVlieger heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 5

Koffie drinken, shag roken en ...

Koffie drinken, shag roken en naar Herman Brood luisteren in Het Fihol. De economielessen van De Nijs, de grappigste leraar die ik ooit heb gehad. Ook Schinkel, Vermeulen (zaten destijds samen in een barak), Rosdorf en Wilmink waren toffe peren. Bij mevrouw Korthof was het altijd een enorme kolerezooi. Lipmann wierp regelmatig steelse blikken in het decolleté van het immer bh-loze meisje op de voorste bank (en ik kan het weten, want ze zat naast me). De lessen van Post - kraakschoenen, schuim in de mondhoeken - waren een verschrikking. Martijn bleef eens zomaar een halfjaar weg, zodat we maanden lang geen Economie 2 kregen. Molenaar moet model hebben gestaan voor de leraar Duits die Wim de Bie later acteerde. Ik heb vier jaar op de school doorgebracht: twee jaar havo en twee jaar vwo. Al met al een prima tijd gehad.

2004, Paul deVlieger

Een leuke klas, en meestal leu...

Een leuke klas, en meestal leuke leerkrachten, zoals 'meester' Frenken (vijfde klas) en 'juf' Kuit (vierde). De zesde was een gruwel met 's morgens een lieve non (ben haar naam vergeten) die absoluut geen orde kon houden en 's middags schoolhoofd Landman die dat te goed kon. Als er ooit iemand het verkeerde beroep koos, was het die Landman wel. Ik heb een klassenfoto van de vijfde gevonden en tot mijn verbazing ken ik nog alle namen: Peter Lommerse, Ruud van Vught, Jos van Leeuwen (destijds mijn drie beste vriendjes), Leo Apswoude, Robert Heemskerk, Michiel Verberne, Alfons Lammers, Ruud van Rooyen, Frans Otte, Desire Rikkers, Caroline van den Hoek, Lia Schepers, Marja van Bakel, Marijke Does, Jacqueline van de Linde, Kitty van de Putten, Saskia Jansen, Karin van Rooyen, Karin Fonville, John Denayere, Fred van Schagen, Marja Louter, Yvonne Meijer, Margot Jongmans, Ingrid Elbertse, Ingrid Loeffen, Madeleine Montanus, Petra Schrama en Peter Weijers. Jawel, uit het blote hoofd. Op Lia Schepers en Yvonne Meijer waren alle jongens (ik ook dus) verliefd. Ingrid Elbertse kon heel mooi tekenen. Karin Fonville was een tijdje m'n 'verkering', Petra Schrama en Marja van Bakel waren onafscheidelijk. Margot Jongmans haalde 99 punten (van de 100) met de Cito-toets. Met Peter Lommerse, Ruud van Vught en Alfons Lammers playbackten we The Sweet. Peter en Ruud speelden tennisracket, Alfons drumde op een paar omgekeerde waspoedertonnen en ik 'zong' met een van een wc-rolletje en een prop zilverpapier gemaakt microfoon. En een succes dat we hadden! Wat een zorgeloze tijd.

2004, Paul deVlieger

Ik weet er niet meer zo heel v...

Ik weet er niet meer zo heel veel van. De kleuterjuffen waren nonnen, van wie er sommigen in een echte nonnen-outfit liepen en sommigen in burger. Mijn beste vriend was Tonnie de Boer. Weinig meer van vernomen nadien. Ik herinner me nog goed dat alle kleuters sloffen hadden die werden bewaard aan de kapstok in een gele stoffen zak met een plaatje. Vanwege mijn achternaam in mijn geval een vliegertje. Mijn favoriete bezigheid was prikken met een prikpen. Wat ik me ook nog herinner is dat als je naar de wc moest, je een paar velletjes toiletpapier meekreeg die de zuster al in de klas langs de perforatie van de rol scheurde. Veel te weinig natuurlijk, maar wel lekker zuinig.

2004, Paul deVlieger
?