Bekijk het volledige profiel van Paul Brink en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

Paul Brink heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

In 1963 kwam ik naar Winterswi...

In 1963 kwam ik naar Winterswijk vanuit Amsterdam. Ik heb toen 1 jaar op School O gezeten bij meester Siebelink met zijn geurige sigaren. Ook herinner ik me nog meester Sieverink. Destijds vond ik het nogal een cultuurshock van Amsterdam naar Winterswijk. Ik heb er jaren met plezier gewoond en kom er nog steeds graag naar toe. Heerlijke tijd geweest. Mijn schoolkameraad was James Mol. Ik heb nog een keer een steen door de ruit van de zesde klas gegooid omdat ik kwaad was dat de meester een jongen sloeg met zo'n grote liniaal van 1 meter lang. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Inmiddels heb ik bij de oud-leerlingen ook de naam van Rein Wentink ontdekt. Ook met hem ben ik een hele tijd bevriend geweest. Hij woonde in de Troelstrastraat op nummer 13. Hij had 4 of 5 broers: Henk, Jan, Werner zijn de namen die ik heb onthouden. Zijn ouders waren ongelooflijk aardig. Leuke tijd.

2004, Paul Brink

Ik kwam in 1963 vanuit Amsterd...

Ik kwam in 1963 vanuit Amsterdam naar Winterswijk. Ik was toen 12 jaar oud en heb nog 1 jaar op School O gezeten aan de Vredenseweg. Hier raakte ik bevriend met James Mol die later ook naar de ULO ging. Leuke herinneringen heb ik vooral aan de heer Haitsma, Viveen en de lerares Frans, waarvan de naam me even niet te binnen wil schieten. Zal wel met de leeftijd te maken hebben. In de derde klas ben ik nog enorm verliefd geweest op Kitty Helweg. Als ik het goed heb kwam zij in de klas bij ons op school vanuit Brabant. Ook met Gonneke Severein heb ik nog iets gehad alleen weet ik niet meer of ze ook op onze school zat. Wel was ze heel erg leuk. Twee jongere zussen kwamen later op dezelfde school die inmiddels veranderde naar MAVO. Heb geen familie meer in Winterswijk wonen maar kom er nog elk jaar wel een of twee keer. Mijn zus is met een Winterswijker getrouwd. Ik ga meestal naar Obelink en ga even lunchen in Het Zwaantje dat inmiddels niet meer zo heet.

2004, Paul Brink
?