Patrick Kemp

Kent 0 personen

ASK_ME
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Patrick Kemp en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 2

  Patrick Kemp heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

  Ik heb hier ook maar een jaar ...

  Ik heb hier ook maar een jaar op gezeten. De eerste dag al een vechtpartij bij de fietsenstalling, daarna is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Ook in mijn beleving was dit een slechte school, zeker vergeleken met de school waar ik hierna naar toe ging en ja ook ik kan me de handenarbeid als enige lichtpunt zien. Godsdienst les was een horrorshow, zelfs voor die tijd.

  2003, Patrick Kemp

  Ik heb een fantastische tijd g...

  Ik heb een fantastische tijd gehad op deze school met leuke leerkrachten en erg leuke leerlingen, ik heb er goede herinneringen aan over gehouden. De school was nog klein en heel overzichtelijk en gezellig, sporten deden we op de Varenbeuk en er was een voor die tijd heel modern talen lokaal voor frans, engels en duits. De concierge was een leuke man, zijn dochter zat er ook op school in die tijd geloof ik. Schoolreis naar Londen (die zal ik me altijd herinneren) was heel leuk en spannend en ook andere uitstapjes (schoolreisjes) waren de moeite waard. We hadden erg leuke meiden in de klas toen zoals Marion Panhuis uit Treebeek en Irene (ik dacht dat haar achternaam Kaptein was maar kan ook verkeerd zijn, ze woonde nabij het schutterspark), Lilian Verschoor (haar vader werkte voor Shell geloof ik in het buitenland en zij woonde bij een pleeg familie op de Heksenberg), Loekie, Irene 'muis' Terpstra kan ik me geloof ik ook herinneren, ook goede vrienden zoals Ewald Zelvis, Herman (pater) van Dijk (met kalotje en Afghaanse jas), (heb beide enige jaren terug nog gezien op Herman's huwelijksfeest en toen een leuke dag gehad met ze), Henry Smits (deze drie kwamen vaak bij mij thuis over de vloer en ik bij hun) en Renè Pouptit onder andere, ook Antoin Dankers en Jan Boesveld en Anne van de Vlies. Tafel tennissen met vrienden na school in de aula. Leraren waren onder andere: Juf Dorenbos (Woont nu schuin tegenover mij, ben nog bij haar op bezoek geweest om wat over vroeger te kletsen) Dhr. Malkenhorst, Dhr.Briene, Dhr.Aalders, Dhr.Withaar, Directeur Steen, Dropje Logister enz. Het was een prachtige tijd toen, niet beter dan nu maar eenvoudiger en anders, ik luister nog vaak naar de mooie muziek uit die tijd. Toen we zestien werden kochten we brommers (ik een Puchje) met hoge sturen, veel jongens hadden nog lange haren. Een andere minder goede herinnering staat me ook nog bij: het pijltjes incident, waarbij een leerling een darts pijltje in zijn hoofd kreeg toen een paar leerlingen op het grasveld naast de school met een pijltje in de lucht aan het gooien waren en hij geopereerd moest worden. Ik heb de reunie gemist daar ik toen in Canada woonde maar had graag iedereen nog eens terug gezien en vernomen hoe het met ze gaat.

  2003, Patrick Kemp

  Er waren nog veel broeders aan...

  Er waren nog veel broeders aan het lesgeven in deze tijd, ook meester Brouns en ja ook broeder Bernard (of Berno) kan ik me nog herinneren. Als de bel werd geluid moest iedere klas in een rij gaan staan en dan in het gelid naar de klas marcheren onder toeziend oog van de desbetreffende broeder. Sommige broeders hadden wel losse handjes in die tijd en ook werd er door hun wel met krijtjes en borstels naar leerlingen gegooid. Het was nog voor de tijd dat er meisjes kwamen, jammer. Ook was er een leerling die eens een broeder terug sloeg, die hebben we dus niet meer terug gezien. De zwemlessen in het oude sportfondsenbad waren leuk en films boven in het filmlokaal en met zijn allen te voet naar het Leenhof voor een mis. Joop Ozek en Jos Lempers waren vriendjes en ook Harrie Moronie, Sjaak Zaad, Piet Kranen en Alwin Boon zaten er toen op school, ook was er een jongen uit Nieuw Zeeland voor een jaar op de zesde klas geloof ik. Bij de magneet gingen we wel eens snoep kopen na school, toen kreeg je nog wat voor een stuiver.

  2002, Patrick Kemp
  ?