Bekijk het volledige profiel van P Tuinenburg en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 4

P Tuinenburg heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De school was een leuke school...

De school was een leuke school waar ik als nieuwkomer de kieteldood moest ondergaan als ontgroening: vastgehouden door klas genoten waarna je uitgebreid werd gekieteld. Niet erg je kon er bij lachen. Het was voor mij wel een overgang van mijn vorige school in Bandung: andere rekenmethode en schrijfmethode(van schuin naar blokschrift) wat vooral mijn schrift heeft verziekt. Juffrouw Hordijk had er op een leuke manier de controle over vloeken deed ze wel eensmaar dan als volgt GODfried van de Kansas.Ik kwam in januari 1952 op school en zakte voor mijn toelatingsexamen voor de HBS dus heb ik nog een jaar de 6e klas gedaan en na geslaagd te zijn weer naar Bandung verhuisde waar ik naar Christelijk Lyceum bengegaan.

2008, P Tuinenburg

Het Christelijk Lyceum was een...

Het Christelijk Lyceum was een hele leuke school waar je eigenlijk onder een glazen stolp zat. Buiten de school veranderde van alles Indonesie probeerde te ontstaan en dat vonden de meesten van ons maar niks. Het was meer dan een school een groot deel van je sociale leven speelde er zich ook af. Het was daardoor ook net een klein dorp met al zijn geroddel en bijhouden van wie er met wie ging. Maar ook wel relatief veilig. Je vormde ook een blok met je klas tegen de leraar en die konden er wel of niet mee omgaan. Diezelfde leraren hebben mij toen ik de 3e klas doubleerde voor een nette cijferlijst gezorgd want ik ging toch maar naar de zeevaartschool. Uiteindelijk heb ik op die school het licht gezien en heb er toch nog wat van gemaakt, maar niet zonder de kennis van die fijne school aan de Dagoweg.

2008, P Tuinenburg

Heb hele goede herinneringen a...

Heb hele goede herinneringen aan de heren Polak, Prins, Helwig, Schoenmaker, Van Veen, Kessler(stoom ex KJCPL) vamn Wijngaarden. Helwig heeft met Van Beele (Nigoco) er voor gezorgd dat ik een maand eerder herexamen EHBO deed voor S3 en bij Nigoco ben gaan varen. Ik heb hem(Helwig) ook voor S2 en S1 gehad Polak was toen al directeur. Ik heb nog jaren contact gehouden met de school maar dat is uiteindelijk verwaterd, jammer maar zo gaat dat.

2007, P Tuinenburg
?