Bekijk het volledige profiel van p j m van den bemt en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  • Mijn klassenfoto's 14

p j m van den bemt heeft 14 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Heerlijke opleiding. Dagelijks...

Heerlijke opleiding. Dagelijks een aantal uren sporten, zo'n beetje alle richtingen. Tis toch wel handig om tijdens je les een goed voorbeeld te kunnen geven. Ik was behoorlijk allround (zwemmen was maar net aan evenals enkele atletiek onderdelen), dus 'praktijk' was top. Wat is er lekkerder dan dagelijks te sporten. Theorie was ff een stukkie lastiger. Evengoed heb ik het 'gewoon' in 4 jaar gehaald. Dat was op de HBS anders. Supergezellig: Jan Hoogmoed (superturner), Edwin, Wim, Frans Kaandorp, Boudewijn Willemse, Theo Bouw e.v.a. Ik woonde vlakbij en ben in die tijd getrouwd. Heb daarna een kleine 9 jaar voor de klas gestaan: Pius X Lyceum, mijn oude school ja, en het Waterlant College in Amsterdam Noord. Mooie tijd. Kwam in 1986 zonder werk en ben een half jaar later in de ICT beland, bij Fokker op Schiphol Oost. Pracht bedrijf, ander verhaal.

2011, p j m van den bemt

Eerst in de noodgebouwen. Hand...

Eerst in de noodgebouwen. Handballen in de vrieskouw op de Cour. De opkomst van de Beatles en de Rolling Stones, scholierenprotesten. Ruud Verhagen die, op een zaterdag (toen hadden we nog les op zaterdag) de stencils uit de handen van een protesterende leerling sloeg. Ruud Verhagen, de 'dragende' gymnastiekleraar van de LO sectie, waar ik later zelf deel van uitmaakte, inderdaad als gymnastiekleraar. Rector Koster, die meisjes naar huis stuurde als ze een broek aan hadden, OF (later) een hotpants of te kort rokje. Jongens moesten hun haren laten knippen. Maar Pius X ontwikkelde zich tot een van de modernste scholen van Amsterdam. Croquetten eten in de dubbeluren wiskunde bij Bert Stobbelaar. Het Marian Weesing (biologie) vreselijk lastig maken. Maar zij bleef lief, aardig, stoicijns doorgaan en werd later een van de meest gewaardeerde docenten. Hand in hand lopen met mijn lief, die mij geweldige kinderen heeft geschonken. Het meisjesbasketball van de Basketbalverening Pius X. Werkweek in Kontakt der Kontinenten. Eindexamen in de nieuwbouw Jacob Geelstraat. Later hospitant en leraar LO op ditzelfde Pius X en alszodanig de nodige schoolkampen voor de brugklassers aan het eind van het schooljaar mee-georganiseerd. Geweldige ervaring.

2007, p j m van den bemt
?