Ontdek PLUS

P Van Monsjou

Kent 0 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van P Van Monsjou en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  P Van Monsjou heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Het waren heel veel kleuterklassen.

  Het waren heel veel kleuterklassen. Ik zat in de klas bij jufr de Jong. Zij is later blind geworden. Er waren blokkenhoeken op de gang tussen de kapstokken. Tijdens een kerstfeest vloog er een brandend servetje door de lucht. Dat had om een mandarijntje gezeten. Ook kan ik me herineeren dat ik eens een huisje heb gemaakt in een schoenendoos en dat ik daar een balkon aan had gemaakt met een schommel erop. Op het schoolplein kwam ik eens met beide knieen onder een trekkar terecht die geduwd werd( en wat niet mocht) Mijn knieen lagen helemaal open en ik ben een week thuis geweest. Mijn Zus Jolanda ging voor mij snoepjes kopen in het snoepwinkeltje in de Boekhorststraat. Ook dreigde eens de top van de gevel naar beneden te storten en heb ik daar met mijn vader staan kijken hoe de brandweer dat ding weg haalde. Heel spannend. In de winter bracht mijn vader ons op de slee naar school. Hij liep dan door de Gortmolen en dat vond ik heel eng want daar woonden meisjes die ons altijd uitscholden en ons inzeepte met sneeuw!

  Prinses Irene Kleuterschool, 1966

  Twee kleuterklassen in een semi-permanent gebouwtje.

  Twee kleuterklassen in een semi-permanent gebouwtje. De blokkenhoek was op de gang. OP het schoolplein een grote zandbak. daar werd het zand eens vervangen. De aannemer had gewoon vuil zand van het strand gehaald. Nadat we de meeste rommel hadden opgeruimd bleven er wel veel schelpjes over in de bak, dat vonden de kinderen erg leuk.Bij de vogelopvang maakte ik kennis met een rood katertje die later mee naar huis ging. Ik herinner me nog goed Ricky en Sissy Poley. Een bijdehante tweeling. Op mijn bruiloft in Den Haag heeft hij nog eens goed uit de doeken gedaan waarom ik ging trouwen! Hoofdleidster was Henriette Vogelezang.

  't Woelige Hoekje (kleuters..., 1985

  Een klas in het speellokaal met poppen en blokkenhoek.

  Een klas in het speellokaal met poppen en blokkenhoek. Na een uur ging ik naar een ander lokaal met de kinderen en smiddags kon ik terecht in de peuterspeelzaal. Ik had een verrijdbare kast met alle spullen van de groep. Hoofdleidster was Gerarda De Goeij en mevr Siepelinga viel in. Met haar speelde ik vaak poppenkast. Ik heb er maar een jaar gewerkt helaas

  Oprit Brug, 1983