Paul J.J. Andree

Kent 34 personen

Samenwonend
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Paul J.J. Andree en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Paul J.J. Andree heeft 8 klassenfoto's en kent 34 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Zuster Paulino was het hoofd van de kleuterschool.

  Zuster Paulino was het hoofd van de kleuterschool. Ik zat bij juf Leideritz in de klas. Dit was een bijzonder aardige juf. Ik was veel ziek maar zo gauw ik beter was genoot ik weer van alle activiteiten in de klas. Ook kan ik mij het sinterklaasfeest herinneren in een grote zaal.

  St. Joannesschool, 1964

  In de eerste klas bij juf Marcus (ze kwam uit Nijmegen) een hele lieve juf, die mij de eerste beginselen van het lezen, rekenen en het schrijven heeft geleerd.

  In de eerste klas bij juf Marcus (ze kwam uit Nijmegen) een hele lieve juf, die mij de eerste beginselen van het lezen, rekenen en het schrijven heeft geleerd. In de de tweede klas tot okt '66 bij meester Oosterbaan (daarna verhuisde ik naar de Olympiabuurt). We hadden een heel onrustige groep. Herinneringen aan het sparen van melkdoppen en kranten. Die moesten dan naar mijnh. de Lange worden gebracht in een hok achter de school. Verder een filmvoorstelling van Rintintin in een zaal boven in het gebouw. Boezemvriend was Luc Estijé (soms ook broeders in het kwaad....). We haalden vaak snoep bij het "bakkertje" in een zijstraat t.o. de school. Ik ben ook een paar keer meegeweest op vakantieschool. Was dat ergens in de duinen? Ik weet het niet meer. Grote vraag voor mij: Leeft Mevr. Marcus nog? Ze moet nu toch wel de 60 jaar zijn gepasseerd..... Zelf ben ik al 25 jaar leerkracht in het A'damse onderwijs en ben haar nog nooit tegengekomen. Wie weet gaat het lukken via deze site....

  Sint Martinusschool, 1965

  Ik kwam in okt.

  Ik kwam in okt. 1966 op de Petr. Cann. school. Het nivo lag er behoorlijk hoog en ik had veel moeite om het tempo van taal en rekenen bij te houden. Ik zat bij meester Hoogland in de klas, die me o.a. aan het sparen van postzegels kreeg. Hij deelde die vrijd. middag uit als je goed gewerkt had. Van de klassen daarna kan ik me alleen nog meester Bos en mijnheer v.d. Wiel herinneren. Ook de tekenlessen van mijnh. de Jager en de zanglessen van mijnh. de Hoog zitten nog in mijn geheugen. De heemkennisles in de zesde klas vond ik ook altijd heel leuk (samen met de speurtochten door de oude stad). We zaten in een klas met alleen maar jongens. In 1968 kwamen de eerste meisjes de school in waaronder mijn zus Bernadette. We moesten ook altijd gescheiden buitenspelen. Met meester Hoogland deden we altijd trefbal. Ik heb ooit ook nog eens een ruit ingegooid op school, dat had thuis een behoorlijk staartje..... In het schooljaar 1980-1981 ben ik ook nog leerkracht op mijn eigen oude schooltje geweest met als collega's o.a. Ad v.d. Wiel, Mevr. v. Brussel, Lisselotte Oppenheimer en Mevr. Menting.

  Petrus Canisiusschool, 1966

  ?