Otto Pieter van Driel

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Otto Pieter van Driel en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Otto Pieter van Driel heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  OP de fiets een half bos door en dan via een prachtige lange oprijlaan naar school.

  OP de fiets een half bos door en dan via een prachtige lange oprijlaan naar school. Als concierge herinner ik me nog de heer Hansema, waar je terecht kon voor een babbel als je te vroeg was of uit de klas gestuurd. Als leraren herinner ik me dr. K. Veringa voor Frans (woord repetities; 4 van de 4 goed een 8, voor elke fout 2 punten minder; spannend als een quiz !). Der Teppich (Teppema) voor Duits. Breevoort (Engels) gooide loupe zuiver met krijtjes of bordewissers ("bord vegen, meneer ?") en "five minutes past eight tomorrow morning" was ook berucht van hem. Streefkerk gaf wiskunde, Nierstrasz scheikunde, Burger natuurkunde. De Domorganist Stoffel van Viegen gaf muziek en probeerde ons de klassieke muziek te laten waarderen. G. Bergman was totaal geen leraar, maar een onbegrepen kunstenaar, die ons de liefde voor kunst in zijn tekenlessen probeerde bij te brengen en nog veel meer, maar dat begrepen we toen nog niet. Brouwer gaf biologie, vader Van Houwelingen Rijkhoek gaf Aardrijkskunde en zijn dochter (Vuurtoren vanwege haar rode haar) gaf Nederlands. Van der Neut was in mijn tijd directeur en Hufferman, conrector, maar daar heb ik toch nog Kosmologie van gehad. Ik herinner me de "halve school in het bos" als goed en waar met liefde les werd gegeven, maar zo dacht ik er toen zeker niet over. Maar ik kon het gelukkig goed met Hansema vinden !

  2e Christelijk Lyceum, 1955

  Elke dag liep ik van de Nepveulaan over de Panweg over een inmiddels helemaal dichtgebouwde zandvlakte naar de Dominee Adriaanse.

  Elke dag liep ik van de Nepveulaan over de Panweg over een inmiddels helemaal dichtgebouwde zandvlakte naar de Dominee Adriaanse. In de eerste klas juf Knol, 2e juf De Vriendt en daarna meesters Snoek en Rietbergen. Meester Van Hulzen is met mij "over" gegaan van 5 naar 6. In de 6e klas kregen we met een groepje bijles van Meester Ras om het toelatingsexamen voor de HBS te halen. Het gevecht in de pauzes om op het randje van de zandbak te zitten herinner ik me ook nog.

  Ds. Adriaanse school, 1950

  ?