Ontdek PLUS

Oscar Woudsma

Kent 0 personen

ASK_ME , 1 kinderen
Woont in East Grinstead

    Bekijk het volledige profiel van Oscar Woudsma en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Oscar Woudsma heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik heb er gewoond vanaf 1968 tot 1972.

    Ik heb er gewoond vanaf 1968 tot 1972. Na de kleuterschool aan de overkant bij de vijver ben ik naar deze school gegaan. Op loopafstand van de flat. Stadse klimavonturen in het trappenhuis van de flat aan de Zwedenburg herinner ik me nog goed. De tram gierde altijd door de bocht bij Het Kleine Loo. Oversteken om naar het tweede winkelcentrum te gaan aan de andere kant van de trambaan was een waar avontuur. Mijn moeder kreeg de zenuwen van de flat omdat ze bang was dat ik van drie tot vijf hoog naar beneden zou donderen. We zijn toen halverwege mijn tweede schooljaar in 1972 verhuisd naar een Drive-in woning in Bleiswijk.

    De Leeuwerikhoeve, 1970

    Prima schooltijd, goed lesniveau.

    Prima schooltijd, goed lesniveau. Heb ik nog steeds plezier van. Ik merk dat de generatie na mij, veel meer moeite heeft met de spelling van de Nederlandse taal. Het rijtjes stampen en veel lezen blijken een goede taalkundige basis. Halverwege het tweede jaar ingestroomd bij meester Rietbergen. De tijd van de La Bamba-muziek, Blondie en 1,2,3...7 leverden hele goede herinneringen op. Die ongeveer twee meter lange leraar met volle baard van de zesde klas (meester Lejewaan) was aanleiding voor veel hilariteit op school. In een emotionele bui de deur van de klas er uit lopen was het gesprek van de dag. Soms iets te enthousiast, altijd in voor gekheid. Corveedienst: goed het dienblad vasthouden hoor! Hij pakte het dienblad altijd even vast en begon te schudden er mee, en soms vloog er een kopje door de klas als er iets was dat hem niet zinde... Lachen was dat, maar de kleintjes waren daarom ook een beetje bang voor zijn streken. Met Wim Speekenbrink en Armand kon ik het toen echter heel goed vinden. Samen met hun ben ik na de Anne-Frank school naar de brugklas van het Erasmus College gegaan in Zoetermeer.

    Anne Frank, 1972

    Een leuke tijd, deze grote school.

    Een leuke tijd, deze grote school. Veel fietsen vanuit Bleiswijk, maar samen met twee vrienden (Wim Speekenbrink en Armand) viel het eigenlijk wel mee. Het leek wel alsof de wind altijd tegen hadden. De school was fijn, met vrije werkuren en goede sfeer. Vooral de drie jaar gezamenlijke Havo/VWO sprak me aan omdat je dat de vrijheid gaf om de keuze voor een vakkenpakket uit te stellen tot je er ook zelf aan toe was. Jammer genoeg gingen we verhuizen naar Venray. Dat was minder fijn, want op de nieuwe school moest ik ineens gaan kiezen voor een vakkenpakket. De meiden in de klas waren de jongens aardig in de maling aan het nemen en tijdens de muziekles was het vaak keten. De feesten van de onderbouw waren spannende ontdekkingstochten voor pubers die de nieuwe wereld gingen ontdekken. Tijdens de pauzes gingen we naar de weg die achter de school werd aangelegd en daar werd vaak met kluiten aarde naar elkaar gegooid. Hartstikke leuk, totdat ik zomaar geraakt werd door een kluit tegen mijn hoofd en ik al bloedend naar de conciërge moest voor EHBO. Uit mijn klas had eind dat jaar Peter tegen mijn gezegd dat hij het heel leuk vond samen met mij, maar de vriendschap werd doorkruisd door mijn verhuizing.

    Erasmus College, 1978