Onno Mundt

Kent 6 personen

Married
Woont in Scheveningen

  Bekijk het volledige profiel van Onno Mundt en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

  Onno Mundt heeft 4 klassenfoto's en kent 6 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

  God, wat ontzettend veel diere...

  God, wat ontzettend veel dieren ... Vooral die gemene witte haan staat me bij. Die pikte naar alles wat bewoog (en dat deden we nogal in die tijd ...). Geurherinnering: de geiten. Wat mensen betreft zie ik bij anderen ook mij bekende en dierbare namen: meneer Le Völiger (onmiskenbaar een broer van Bassie) en meneer Van Zaanen (een onechte neef van Johan Cruyff), mevrouw De Wilde (broodje kroket halen bij de bakker in de Kanaalweg), directeur Remmerswaal (altijd in pak), juffrouw Müller (nog een katje bij gehaald), meneer Van Ekeren (heeft me eens een fikse uitbrander gegeven voor het afsteken van vuurwerk. Zeer terecht: het was juni.), meneer Hubée (geen les van gehad, wel bekend). Nog wat leerlingen (lang geleden + geheugen als zeef = korte lijst): Johnnie de Jong/Jelders (Renbaankwartier), Bram Naaktgeboren (Badhuisstraat), Ronnie en Bally Schop (Harstenhoekweg), Max Klein (wiens vader mijn huidige badkamer nog heeft 'gedaan'), Jaap Pronk (ouwe skateboarder), Aatje van der Harst, Dennis en Jerry ter Linden (Nieuwe Parklaan), Ellen de Jong (Sleepnetstraat?), Giok (is een zeer goed mens, megaslim, tegenwoordig vast iets hoogs bij een ministerie of multinational), en broer Rob (dito) and last but not least Nielske Nelis Björn Göbel/Geubel (zo'n prachtige riedel namen). Haha, en een 'kwekeling' van wie ik de naam niet meer weet, maar wel dat ie 'Catweazle' werd genoemd, vanwege zijn verwilderde uiterlijk. The brain's a funny thing ... En natuurlijk de fietsenstalling (nee, niet op die manier. Ik was 8 ...), de ingrijpende bouw van de nieuwe gymzaal, Mini & Maxi met een optreden aldaar, Reisomdewereld (gaaf), touwklimmen (stom), voetballen met een tennisbal (tof!). En waar nu De Parade staat had je vroeger buitengym, het nog steeds megagroene Westbroekpark. Met in de speeltuin een oude wijnton, omgebouwd tot speelhuis, die stonk naar wijn. Die stank van toen is nu balsem voor mijn neus. Het is wel mooi dat sommige momenten en indrukken je erg helder voor de geest staan, zoals het krijtstof dat opdwarrelde in het zonlicht van een warme vrijdagmiddag in mei, een ranzig pakje schoolmelk met een rietje tijdens het overblijven. Ok, genoeg poesie. Op de Rijslag heb ik mijzelf veters leren strikken op een manier die ik nog steeds gebruik en die opzien baart bij iedereen aan wie ik haar demonstreer.

  2002, Onno Mundt

  Wat is dat toch? De Rode Draad...

  Wat is dat toch? De Rode Draad blijkt in de teksten de Rokershoek te zijn. Ik rookte geen peuk, maar stond er veel. En het was sport om net op de drempel te gaan staan en de allesverslindende toorn van Lieftink te ontketenen. Fysiek geweld was hem niet vreemd en ik weet nog dat hij je aardig kon knijpen. Ik weet zeker dat sommigen van zijn slachtoffers door zijn gedrag in een levenswijze zijn beland, waar zwart leer en gesmolten kaarsvet kritische succesfactoren zijn. Goedemorgen, als je die klassenfoto's ziet in de loop der jaren ... Er schiet van alles over je netvlies: dubbele polo's met kraagjes omhoog, verkeerde make-up, lichtblauwe truien, rode broeken (weer hélémaal terug). Ok, ook nog even het obligate lijstje namen: meneer 't Hart (met zijn 'Moffen-bandopnames' en, laten we zeggen, exotische dia's), meneer Van den Broek (met zijn ongebreidelde passie voor guillotines), mevrouw Van Montfoort (met haar herijking van de zegswijze 'spreken met consumptie'), Paola Wegener (met haar teckels. Where are you?), Fifi Macrander (met haar lipje en brommer), Jacqueline Gailjaard (met haar schotseruit-rok en toegepaste megaspeld), Alexander Tomberg (met zijn lederen jack en Satie), Jacques van der Meer (met zijn eeuwige colbert), Jeroen van der Kaaij (met zijn vele haar), Lars van Maarseveen (met zijn torso als die van een Oostenrijkse goeverneur), Ron Bal (met zijn kwaadaardig gevoel voor humor), meneer Vos (met zonder knieen), jonkheer Pieter Six (met zijn lichtgroene spijkerbak naar paardrijden), Patricia Ramaer (met haar spijkerbroek om haar mythische vormen), Frankie Poiesz (met haar naam als die van een vergeten Moldavische dichteres), Joost Maaskant (met zijn 'los' gevoel voor humor), Arthur Hahn (met zijn flat in de Sapphire Tower). Nog een lijstje met NL-begrippen: volleyball (meneer Valstar die mijn linkeroogkas leegsmashte), schoolfilm (artistieke hoogtepunten in de cinematographie), interlyceales (tegenwoordig bij VN-mandaat verboden), klassenfoto (altijd als je haar op zijn vetst was en je onder de gele bulten zat), schooltassen (vanaf de trap op de derde etage je tas accuraat naast de kantine mikken). Het is erg boeiend de bijdragen te lezen. Ook wel tragisch, soms. Mocht je je nog geroepen voelen me uit schelden of lof toe te zwaaien vanwege dit AKO-prijs-waardige stuk proza: mijn voornaam, dan zo'n ding dat nooit werd gebruikt voor de komst van e-mail, mijn achternaam, een puntje, de eerste drie letters van 'compleet'. Heeft me klauwen met eurae gekost, dus maak er gebruik van.

  2002, Onno Mundt
  ?