Onno Koens

Kent 0 personen

WIDOW , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Onno Koens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

  Onno Koens heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

  Ik heb niet lang op deze schoo...

  Ik heb niet lang op deze school gezeten. Eind `58 verhuisden we van Amsterdam west naar Amsterdam oost bij het toenmalige Ajaxstadion. Wat ik me herinner zijn de noodgebouwen, de gestarte nieuwbouw, waarvan ik het resultaat niet meegemaakt heb, de speeltuin bij school en het uitzicht naar Sloterdijk vanuit het klaslokaal. Van de leerkrachten weet ik nog mevrouw Prinshorn, Nederlands en mevrouw Efraim, Engels, waarvan ik veel geleerd heb. Klasgenoten kan ik me wel voor de geest halen, maar namen weet ik niet meer.

  2012, Onno Koens

  Mijn naam is Onno Koens. Omdat...

  Mijn naam is Onno Koens. Omdat ik van A`dam west naar oost verhuisde, eind `58, kwam ik in `59 op deze school in de 2e klas. Klasgenoten, die ik me nog herinner zijn Ad de Boer, Duco Raaf, Frank Detrixhe, met wie ik samen met Tom Arends en Johan Smit een bandje begon: The Swinging Parrots, later The Flames. Van Duco Raaf had ik gitaar leren spelen, wat ik nog steeds doe. In `61 ben ik naar de Amsterdamse Grafische School gegaan om fotograaf te worden. Na 17 jaar in de grafische wereld werkzaam geweest te zijn, kwam ik zonder werk. Ik was inmiddels getrouwd met Ine van den Crommenacker en heb 3 kinderen. Uiteindelijk verhuisden we naar Den Bosch, waar mijn vrouw als leerkracht werk kreeg. Ook ik ben als concierge tot mijn pensioen in het onderwijs werkzaam geweest. Mijn vrouw is in `09 overleden aan kanker.

  2012, Onno Koens

  Zat van `61 tot `64 op de dago...

  Zat van `61 tot `64 op de dagopleiding, daarna van `64 tot `67 op het leerlingstelsel en was destijds werkzaam bij fa. Koningsveld in de Uilenburgerstraat, waar ik 7.5 jaar heb gewerkt, onderbroken door mijn diensttijd bij de marine op vliegveld Valkenburg bij Leiden, die slechts een jaar geduurd heeft. Leuke school, moest opvallend vaak naar dokter, tandarts, oogarts, enz, met briefjes waarop ik de handtekening van mijn moeder vervalste. Ik ging overigens wel met plezier naar school en heb ook een goed vak geleerd, reproductie-fotografie, wat opzich helaas is uitgestorven. Leraren fotografie waren dhr. Houthof en dhr De Jonge. Medeleerlingen waren Cees Geursen, Peter Bognetteau, Rene Lascaris, Ronald Zegboer, Peter van Leeuwen, Pim Verbruggen en Maarten Schmidt. Groeten van Onno Koens.

  2010, Onno Koens
  ?