Ontdek PLUS

Olf Kiers

Kent 0 personen

NA
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Olf Kiers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Olf Kiers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Jaaa!!! meneer Woerdeman die kwam vanuit Scheveningen op zijn witte Puch -we hebben de banden wel eens laten leeglopen.

    Jaaa!!! meneer Woerdeman die kwam vanuit Scheveningen op zijn witte Puch -we hebben de banden wel eens laten leeglopen...- naar de school om op zijn traporgeltje zangles te geven. Eén voor een voor de klas met "ik ben met Catootje naar de botermarkt geweest". Wat was nou onvergankelijke muziek, vroeg hij eens. "Brandend Zand" van Anneke Grönloh, riep Leo Hempelman (die destijds aan de Spinozalaan woonde), en kwáád dat Woerdeman dan werd. Woerdeman gaf volgens mij ook nog les aan de Thomas More-mulo waar ik daarna vertoefde. Op de mrg. Van Stee kwam ik in 1958. De eerste twee jaar in de houten barakken. Daarvan herinner ik mij meester Roggeveen (bij wie ik thuis in de Van der Palmstraat bijlessen in rekenen kreeg). Vanaf de derde klas gingen we naar de nieuwbouw. Daar kreeg ik juffrouw Wüst, mijn liefste onderwijzeres, die stiekem zoende met meester Doorn van de vierde die altijd met consumptie sprak en zo gemeen aan je oor kon trekken. Van de foto's die ik hier gezien heb kan ik -afgezien van mijn zusje Janneke en mijn buurjongen René Robijn- mij nog maar een paar namen voor de geest halen: Tom van der Spiegel, Hanneke Lucas, Jeanette Bunnik (en haar broer Robbie), Loek Bosman, Walter van Es. Afijn, afgezien van de klassemis in de Goede Herder kerk (vroeg opstaan!!), heb ik van deze school alleen maar goede herinneringen.

    Mgr. van Stee school, 1958

    Heel wat afgelachen.

    Heel wat afgelachen. De mulo. Wat je daar geleerd heb, dat vergeet je je hele leven niet meer. Klas 1 en 2 (inclusief ratten en kapotte verwarming) in het noodgebouw aan de Reuvenslaan en klas 3 en 4 aan de Plaats van Middendorp. Niet iedereen herken ik op de spaarzame foto's die hier op de site staan. Hopenlijk komen er meer bij en kan 'het feest der herkenning' echt beginnen.... Van de leraren zullen nooit meer van mijn netvlies verdwijnen: Ad van Schie 1 (directeur: gek op vrouwen...); Theo van Schie 2 (Boekhouden, Handelskennis: wat kon die man razendsnel rekenen) ; Delfgauw (Duits: die Käse werd opeens 'die kèzze' terwijl we bij Schulz toch écht 'die keeze' hadden geleerd) ; juffrouw Smit (Frans (en Engels?): we moesten haar scooter altijd aanduwen als ze die voor de zoveelste keer niet aangestart kreeg) ; juffrouw Flinterman (Aardrijkskunde: "Waar beginnen de Alpen?", was een proefwerkvraag. "Bij de grond", schreef mijn zusje (Janneke) op. Nog jarenlang is ze er mee achtervolgd. Gelukkig had ik een 10 op het eindexamen. Trots dat Flinterman was) ; meneer Smit (Algebra: ik verschool me altijd achter in de klas, doodsbenauwd als ik was voor dat zwarte brylcreem kapsel en die priemende ogen achter die zwarte hoornen bril...ik snápte ook helemaal niks van algebra en meetkunde) ; Willems (o.a. Geschiedenis: wat hebben we die vaak stampvoetend en huilend uit de klas zien lopen) ; Satijn (Natuurkunde: kwam uit Limburg, ging naar Terschelling met vakantie "want daar scheen de zon altijd" en smeet met borstels als 'ie kwaad werd) ; Briët (Handenarbeid en Biologie). Van wie kregen we eigenlijk Nederlands? Weet iemand dat nog hier? In de klas zat ik vaak naast Ernest van Hezik en Harry Heijmans (met wie ik mijn passie voor de Rolling Stones deelde). Els van Akkeren, (wijsneus) John van Oosten en Guus Bakker herken ik inderdaad op een van de foto's. Het dragen van lang haar door jongens was destijds verboden evenals "het verplaatsen op voertuigen die door de politie met een argwanend oog worden bekeken". Dat laatste was zelfs in het schoolregelement opgenomen.... Verder was het wel een vooruitstrevende school: we kregen 'gemengd gym', sekszueele voorlichting, typlessen, tijdens klassenfeesten mocht er 'geslepen' worden en er was zelfs even sprake van auto-rijlessen! De Thomas More viel dan ook onder de Goede Herder parochie met de al evenzeer progressieve pastoor Joop Dijsselbloem. Later verhuisde de school naar een gebouw pal achter de kerk.

    Thomas More, 1964