Ontdek PLUS

Olaf McDaniel

Kent 1 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in Leiderdorp

    Bekijk het volledige profiel van Olaf McDaniel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Olaf McDaniel heeft 2 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Toen was de naam van de bestuurlijke eenheid nog subfaculteit, maar kennelijk hier in aanzien gestegen.

    Toen was de naam van de bestuurlijke eenheid nog subfaculteit, maar kennelijk hier in aanzien gestegen. De studie zelf was wisselend interessant maar met zijn ruime 6 jaar toch een stuk breder dan de huidige studies waarin alles in 4 jaar moet worden gepropt. Een kandidaatsfase van 3 jaar, waarvan ik in mijn verdere leven het meeste gemak heb van de vakken die ik toen het minst aantrekkelijk vond: wetenschapsfilosofie en statistiek. Het doctoraaldeel (onderwijskunde)werd gedomineerd door Middenschoolaanbidders, een concept waarin ik toen ook al weinig in zag (hetgeen wel eens spanningen opriep met de docenten). Markant punt was dat ik in 3 jaar doctoraal geen enkele hoogleraar onderwijskunde heb gezien. De enige die in naam verbonden was was prof. Kallen (als ik mij niet vergis) maar die zat altijd in Parijs. Toen ik hem in een conferentie van het ministerie van Onderwijs hem daar jaren later nog eens mee confronteerde, toonde hij openlijk frustratie over de manier waarop hij moest samenwerken met de subfaculteit. Naast de studie was vooral het studentenvakbondsleven (ASVA)vormend: van universiteitsraad naar academische raad en vele andere organisaties en gremia. Een goede voorbereiding op het latere leven. Geïnspireerd door de ervaringen in mijn op de studie volgende werkzaamheden voor het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, heb ik een proefschrift geschreven en dat in 1997 met succes verdedigd.

    Universiteit van Amsterdam,..., 1977

    Niet de leukste tijd in het onderwijs: een wat strenge leerfabriek.

    Niet de leukste tijd in het onderwijs: een wat strenge leerfabriek. Maar wel veel geleerd, met als absoluut hoogtepunt meester Hengel (Biologie) die ook zijn eigen boeken schreef. Grote avond (een aap op visite) in het Spant en de eerste echte liefdes en onvermijdelijke teleurstellingen op dat vlak. Hoe zou het toch met Maya Hermanies (die ik in de jaren 90 tegenkwam als directeur van de Nederlandse School in Brussel) zijn afgelopen of Sandra Kiel of Els Schaftenaar?

    Brandsma Mavo, 1969

    De eerste echte stappen in het onderwijs.

    De eerste echte stappen in het onderwijs. Enorm grote klassen (groeischool) maar toch dierbare herinneringen. Ergens begin jaren 90 nog eens een reünie gehad en iedereen vond het nog steeds een leuke school. Traditioneel en voor de huidige normen wat streng, maar tegelijkertijd legde het een gedegen basis voor veel dat nog komen moest. Markante personen: juffrouw de Goede (wie was er als jongen niet verliefd op?), mijnheer van Waveren (gold als een zeer modern docent) en mijnheer Kooi (het onmiskenbare hoofd van de school). Zelf sportdagen organiseren en voetballen met onder andere Hans van der Veen (uitstekende keeper) en Paul Mantel die het zelfs tot de Ajax jeugd schopte. Wat zou er van hem zijn geworden?

    Zonnebloemschool, 1962