Bekijk het volledige profiel van Nolleke Muizelaar en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 0

Nolleke Muizelaar heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 8

Een vreselijk jaar. Als keurig...

Een vreselijk jaar. Als keurig gereformeerd meisje kwam ik op een hippe stadse school terecht. Mocht van huis uit niet aan de laatste mode meedoen. Ik zag er dus echt niet uit. Ik deed stiekum mijn "zondagsë" jas aan naar school, zodat ik mij toch een beetje hip voelde. Vreselijk geplaagd. Zelfs door de leerkrachten. Het doet nog pijn als ik er aan terug denk. De meisjes uit mijn klas zagen mij alleen staan als ze geld van me wilden lenen. (voor het bakkertje in de pzuze) Ik heb nog veel geld van ze tegoed..... Gelukkig duurde deze ellende maar 1 jaar. Op mijn volgende scholen was ik een stuk gelukkiger. Ben gehuwd, heb 2 dochters:Marije(21) en Eva (19), werk 3 dagen per week bij een ziektekostenverzekeraar op kantoor. Namen uit die tijd: Gonnie Bouwman (met die leuke laarsjes),Hannie Huisman, Hannie van der Klugt, Nienke Haanstra, Conny Cazemier, Corrie Eradus, Marina de Groot, Boy van Asselt, Marjo ?, Wil de l`Ecluse, Tuke Veen (met dat bijzondere kapsel, 2 gordijntjes), Joke Harland, Sonja Roman, Bea de Jong (met haar groopy-verhalen, mijn mond viel open van verbazing), Ineke(Inez) Versluis, Bernard stuksen of zoiets (had een hele verkeerde bromfiets), Dolf ?, Gjalt de Jong, die twee jongens uit Alphen aan de Rijn. Ik zie nog wel meer gezichten voor me, maar kan geen namen erbij bedenken)

2003, Nolleke Muizelaar

Vooropleiding voor lerares het...

Vooropleiding voor lerares het 1e en 3e jaar (klas 2 overgeslagen)Ik liet mij in die tijd Hanny noemen Namen uit de 1e klas: Ida van der Nagel, Neeltje van Beelen, diny Vooijs, Gera Veduin, José Valk, Thea Veel, Celieke van der Linden, Corrie Hakkenberg, Anneke Kemp, Christien Balvert, Marjan Bakker en Marjan Dekker, Later meer,

2003, Nolleke Muizelaar

NS-opleiding. Van 1968 tot 197...

NS-opleiding. Van 1968 tot 1978 heb ik mij Haany laten noemen omdat ik zo'n hekel had aan de naam Nolleke. Ik heet nu weer Nolleke maar vind het nog steeds geen leuke naam. Mijn dochters Marije en Eva zijn gelukkig tevreden over hun naam. Achteraf een totaal verkeerde keuze deze school. Ik bekijk het positief: mijn belangstelling voor kunst is hier gewekt en ik denk dat ik op dit moment meer doe met (textiele)kunst dan menig medestudent uit die tijd. Mijn echtgenoot heeft ook interesse op dit vlak (met name beeldhouwkunst en architectuur) dus wij vullen onze vrije tijd regelmatig met het bezoeken van tentoonstellingen, plaatsen met interessante architectuur enz. Namen die ik mij herinner: Juffrouw Nel Rol, de dames Iken, Femmie ...(van Egyptisch vlechten en weven), mevrouw van Vliet, Gonnie Baarsma en Hannie Pijnappels, de dames Mulders-L en Mulders-K voor de tekenlessen. Mevrouw Humer en meneer Kroon voor de Kunstgeschiedenis. Vooral als ik terug denk aan de lessen textiele werkvormen dan denk ik: een cursus gesprekstraining zou voor sommige dames geen overbodige luxe zijn geweest. Maar ach, het woord gesprekstraining was nog niet uitgevonden in 1970, laat staan de cursus zelf. Namen van klasgenoten: Edith Sie, Gemma Bakker-Alders, Marian Bakker-Jager, Michèle Nijboer-van Amerongen, Pieta Joosten-Dukel, Anne Rose Oosterbaan, Batja Wallega, Teja Galjaard-Kessels, en uit de eerste jaren: Marcella meijers, Paula Kerstjens, Regina de Vries, Regine ?, Aly Bruinsma, Geke (is ca. 2 jaar geleden overleden), sorry voor wie ik vergat.

2003, Nolleke Muizelaar
?