Ontdek PLUS

Nicoline Maters- Maarschalk Meijer

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Nicoline Maters- Maarschalk Meijer en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Nicoline Maters- Maarschalk Meijer heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Ik studeerde aanvankelijk economie, stapte in het 2de jaar over op rechten wat ik heb volgehouden tot kandodaatsniveau.

    Ik studeerde aanvankelijk economie, stapte in het 2de jaar over op rechten wat ik heb volgehouden tot kandodaatsniveau. Was actief bij de RVSV: praeses (1972-1973), M & T bestuur (1971-1972), Almanakredactie (1970-1971). Veel toneelgespeeld (studententoneel). Ook zat ik in de kunstcommissie van de NEH (later Erasmus Universiteit) die beeldende kunst aankocht onder leiding van de heer Thyssen, die het vaak combineerde met eigen aanschaffen. Hij was een groot verzamelaar. In onze bestuursperiode is de RVSV verhuisd van de Avenue Concordia naar de benedenverdieping van het RSC op de Robert Baeldestraat. Wij (Mia van der Lans, Afke Sunderman, Ankie Rauws en ik) waren het eerste bestuur op de nieuwe locatie. (Maar om de een of andere reden ontbreekt onze foto als enige). Bij de RVSV ging iedereen met elkaar om, het was zo'n klein clubje. In die dagen was de studentengemeenschap in Rotterdam klein en op elkaar aangewezen. De RVSV was, ondanks de locatie, in het geheel geen bijwagen van het corps in die dagen. De leden waren doorzetters: in mijn eerste jaar economie waren en 14 meisjes op ongeveer 1200 eerstejaarsstudenten. Alsof je de verkeerde WC was binnengelopen! In die situatie had iedereen behoefte aan een meisjesclubje. De RVSV had toen geloof ik maar 100 leden. Het eerste jaar - een héél groot jaar- bestond uit nog geen 30 meisjes, van zeer divers pluimage. Links, rechts, alternatief, corporaal (een enkeling). In 1975 ben ik met Michael Maters getrouwd die ik bij het studententoneel had leren kennen. We deden tegelijkertijd M&T-bestuur en toen ik in het RVSV-bestuur zat, zat hij in het college (senaat).

    Erasmus Universiteit Rotterdam, 1970

    Ik kwam hier terecht na een mislukte gymnasiumcarrière op het Gemeentelijk Gym in Hilversum.

    Ik kwam hier terecht na een mislukte gymnasiumcarrière op het Gemeentelijk Gym in Hilversum. Het was even wennen. het was toen een echte streekschool en in mijn 4 HBS-a klas zaten ook veel kinderen die juist hun MULO-diploma hadden gehaald en 'verder wilden leren'. Die gedroegen zich heel anders en keken volgens mij ook heel anders tegen het onderwijs aan. Een van die jongens heeft later furore gemaakt bij de SP: Leo Platvoet. Ik was balsturig na de blamage op het gym, dronk veel en gebruikte ook veel (in die tijd opkomende) drugs. Sprak af met mannen van in de dertig maar maakte wel met veel overgave de schoolkrant. Samen met o.a. Sybrand Hekking. Andere opvallende scholier uit die tijd: Ron Brandsteder, die alle sportwedstrijden won. Maar dat was toch iets anders dan Willemjan Otten van mijn vorige school die de sportwedstrijden óók nog won (behalve tekenen, acteren, schrijven, musiceren). Ik ging veel om met Paul Geerts, Philip Bruin, Irene de Vries, Marissa Lamme, Cees Deutekom (nu arts op de Antillen) en nog anderen van wie ik de naam op dit moment kwijt ben.

    Goois Lyceum (voorheen Gooi..., 1968

    Enorm goede school, met ferme hand geleid door classicus Friezer.

    Enorm goede school, met ferme hand geleid door classicus Friezer. Helaas had ik niet de discipline die nodig was om de school af te maken. In de 4de ging ik eraf om op het Goois Lyceum in Bussum HBS-a te doen (en een jaar in te lopen). Ik kwam op school met enkele schoolgenoten van de lagere school: Iefke Hylkema, Hugo Arlman en Paul Vos. In die tijd zaten er geweldig veel zeer getalenteerde leerlingen op deze school: filmer Karst van der Meulen, Musici als Thijs van Leeer, Rudolf Senn, CVora Hollema. Acteurs: Irene Furi Snethlage, Judith Hees en volgens mij ook nog anderen. Matthew de Leeuw is zanger geworden (klassiek), Willemjan Otten schrijver. Willemjan was buitengewoon talentvol: hij kon geweldig tekenen, schilderen, bespeelde een heleboel instrumenten heel goed (beide ouders musicus), kon goed acteren en, naar later ook algemeen bekend werd, schrijven. Maar hij was vooral een eigenzinnig en heel aardig en vrolijk mens. Door mensen als Willemjan en Thijs van Leer(ook zo'n multitalent) zijn de regels van de Interscholaire (jaarlijkse wedstrijden tussen scholen in Het Gooi) aangepast. We konden met inzet van uitsluitend Willemjan in de onderbouw en Thijs in de bovenbouw moeiteloos ieder jaar winnen!

    Gemeentelijk Gymnasium, 1963