Nicole Groothuijsen

Kent 0 personen

DIVORCED , 1 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Nicole Groothuijsen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Nicole Groothuijsen heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Na het Stedelijk Lyceum (HAVO), vond ik dit een vreselijke school.

  Na het Stedelijk Lyceum (HAVO), vond ik dit een vreselijke school. We waren volgens mij de eersten die starten met de Toeristisch opleiding. We zaten in het gebouw langs de A2 (alleen maar), en ik kon maar niet wennen. Ik herinner mij inderdaad Hub Monod de Froideville, die ik niet had maar hij viel wel op. Verder hadden wij een verschrikkelijke lerares Frans die zo warrig les gaf dat niemand meer een bal van grammatica snapte. Onze cijfers kelderden en zij zat altijd onder het krijt en kattenharen. De schoolfeesten konden niet tippen aan die van het Stedelijk, alleen de vrijdag voor carnaval was leuk. Lopend van de Amalbergastraat naar de binnenstad. Ook het tripje naar Winterberg staat mij nog helder voor de geest. Leuk. De meisjes uit mijn klas kwamen uit heel Limburg. Stein, Gulpen, Vaals, Sittard, Maastricht en Heerlen. Een echte mengelmoes van dialecten, en toch was het een hechte groep.

  MEAO St. Servaescollege, 1985

  Mijnheer Eussen van Geschiedenis is volgens mij een leraar die je je hele leven bijblijft.

  Mijnheer Eussen van Geschiedenis is volgens mij een leraar die je je hele leven bijblijft. De fijne manier waarmee hij zijn les begon, KNAL de deur dicht, de vrolijke manier waarop hij zo nasaal je achternaam uitsprak (vooral niet je voornaam, veel te intiem). In de brugklas Kieft als klasseleraar, en toen ik in de tweede moest overdoen hadden ze net dat jaar bedacht dat alle zittenblijvers maar in een tweede klas geduwd moesten worden. Heb hier wel mijn beste vriendinnen Ilse(en via haar Anne) ontmoet, en we zijn onze hele HAVO periode vriendinnen gebleven. Ik herinner mij verder nog Mijnheer Janssen voor Nederlands, die altijd op zijn sigaar kauwde. Mijnheer G. van der Aa met zijn vijf of waren het nu zes kinderen en Mijnheer Jacobs die een niet zo lieve bijnaam had vanwege zijn ietwat dikke nek. De schoolfeesten waren altijd geweldig, er was altijd geruzie over de muzieksoort (het was in de tijd van Punk, Soul, Hardrock). Iedereen wilde altijd naar de schoolfeesten van het Stedelijk, de kaartjes waren altijd hot, ook bij niet-leerlingen. Er was dus altijd gerommel met de introducees. Mensen die mij nog zijn bijgebleven en die ik zo heel af en toe nog wel eens zie (Preuvenemint, vrijdag voor carnaval) Ronnie (mijn buurman onder Economie), Rolf en Mike (He you guys). Met hun heb ik een hele leuke tijd gehad, ook nog na de HAVO (met Jan-Piet, Ivo, Eric enz.)

  Stedelijk Lyceum, 1978

  De leraar die mij het meeste is bijgebleven is Meester Blanken, volgens mij zat ik toen in de vierde klas.

  De leraar die mij het meeste is bijgebleven is Meester Blanken, volgens mij zat ik toen in de vierde klas. Hij was nog vrij jong en maakte er een gewoonte van om met een balletje van zilverpapier naar je te gooien als je aan het keten was. Verder had hij vissenkom en toen we overgingen hebben we daar nog nieuwe vissen voor gekocht. Dat was toen nog een hele onderneming. Als ik het mij goed kan herinneren moesten wij allemaal vijf cent of een dubbeltje bijleggen, en we hadden ook een versje gemaakt. Verder was ik erg onder de indruk (niet zo positief) van Mijnheer Janussen (schoolhoofd). O, de ramp als je leraar ziek was, dan kwam hij vervangen, en dat was een erg angstaanjagend idee.

  Lucasschool, 1972

  ?