Ontdek PLUS

Nico Stedehouder

Kent 5 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -
    Deze gebruiker heeft nog geen scholen toegevoegd

    Bekijk het volledige profiel van Nico Stedehouder en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Nico Stedehouder heeft 1 klassenfoto's en kent 5 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Kleuterschool,gelegen aan de Isaäc Hubertstraat 79, o.

    Kleuterschool,gelegen aan de Isaäc Hubertstraat 79, o.l.v. van nonnen uit het nabij gelegen klooster St.Bernardus. Een apart straatje met zijn doodlopende zijstraatjes en een heus hofje aan het begin van de straat. Tegenover de school de tramwerkplaats van de RET en naast de school de tramremise en het RET kantoor,dus geen rustige buurt. De school bestond uit een Fröbel- en Montessorischool. Botweg de Fröbel voor het gewone volk (waar ik ook bij hoorde) en de Montessori voor de kinderen van artsen, middenstanders etc.De school werd in de volksmond ook wel Bernardusschool genoemd,vanwege het klooster,maar niet correct omdat de echte Bernardusschool, een meisjesschool, in de Spiegelnisserstraat stond. Bij de ingang stond een borstbeeld van een negertje die zijn hand ophield waar je een muntstuk op kon leggen en bij het bewegen van de arm naar de mond,slikte hij de munt in. De school had een parterre en 1e etage en op beide etage's was een speelzaal waar ook uitvoeringen werden gehouden voor de ouders. de kinderen werden dan versierd met crepe papier en deden dan dansjes en zongen liedjes. Buiten was ook een grote speelplaats grenzend aan de kloostertuin.Namen van de zusters herinner ik me niet meer, wel juffrouw Veri en juffrouw Marie maar daar heb ik niet bij gezeten.Evenals van mijn klasgenootjes kan ik weinig van herinneren, slechts 1, dat was Fietje waar ik helemaal weg van was en waar ik altijd aan gekoppeld werd met uitvoeringen. De rest is vaag, ik kan mij daar geen beeld meer bij vormen.Ook het sparen van zilverpapier(capsules van melkflessen en zilverpapier uit sigarettenpakjes) voor de arme negertjes is voor mij altijd een raadsel gebleven. Wat moesten ze daar mee? Later ben ik nog diverse malen in het klooster geweest maar dan als misdienaar bij de vroegmis van 6.30 uur,maar dat is een ander verhaal.

    St. Nicolaas, 1948

    De volledige naam van de school was volgens mij "R.

    De volledige naam van de school was volgens mij "R.K. Levensschool voor Werkende Jongeren" en was gevestigd aan de Hildegardisstraat,speciaal voor jongeren die pas gingen werken. Er waren maar enkele firma's die daaraan meededen, zoals V&D,waar ik werkte,PTT en de firma Gusto die een hele dag ter beschikking stelde en andere firma's gaven een halve dag per week. In het begin dacht ik, "weer naar school" maar kollega's zeiden,"nee,dat is geen echte school, dat is hardstikke leuk".Inderdaad dat was zo,je kon zelfs niet zitten blijven, heel jammer.Discussie's voeren over actualiteiten, sport en handvaardigheid stonden op het programma o.l.v. Dhr. de Reuver(Disc.) Dhr.Derksen (sport) en Dhr. Willis (handv.)waarmee ik bijzonder goed kon opschieten en Dhr Hofman (directeur)zo'n peer. Jammer, die 2 jaren waren zo voorbij, ik had ze graag nog eens overgedaan.

    Levensschool, 1959

    Een LTS aan de Baljuwstraat waar ik de afdeling Tekenen & Schilderen heb gevolg.

    Een LTS aan de Baljuwstraat waar ik de afdeling Tekenen & Schilderen heb gevolg. In de schildersklas gezeten bij Meester "Piet" (Breedveld). Ik herinner me nog zijn gezegde; "verven kan iedereen maar schilderen kunnen er maar weinig". Ik verbaas me nog over de lange schooldagen; 8.00 tot 17.15 dagelijks, pauze van 12.00 tot 13.30 uur Woensdag en Zaterdag, halve dag. Voor elk vak had je een andere leraar,(die ook allemaal een bijnaam hadden) voor Algebra had ik weinig belangstelling,Tekenen, Schilderen en Boetseren waren mijn favorieten vakken.Weer of geen weer, elke dag op de fiets naar school.

    ST. JOSEPH, 1957