Bekijk het volledige profiel van Nettie Wouter en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 7

Nettie Wouter heeft 7 klassenfoto's en kent 1 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 2

Even herinneringen ophalen: ...

Even herinneringen ophalen: Het 1e schooljaar gingen we "op werkweek", met verschillende klassen naar kasteel Vaeshartelt (of kasteel Rijckholt) in Limburg. Wat ik me er nog van kan herinneren is dat het vlakbij een spoorwegovergang was en dat je om de haverklap die bel hoorde rinkelen zodra er een trein aankwam. En dan de grote eetzaal, gezellig met zijn allen aan tafel. Verder hadden we de jaarlijkse Putterrally. Een fietstocht met honderden leerlingen. Erg gezellig! Ja, ik zie nog die enorme fietsenkelder, onder de gymzalen gelegen, gevuld met honderden fietsen. De bromfietsen stonden aan de voorkant van de school gestald. En dan natuurlijk de herkenbare "Putt"-dassen, mutsen en sjaals die we droegen: hoofdkleur groen als ik me niet vergis. Ook de gymkleding was groen, we hadden van die 'leuke' groene pofbroeken, haha..... Leraren die ik me nog kan herinnere": Dhr. van Oirschot - Geschiedenis Dhr. Bongenaar - Engels Dhr. en mevr. Leemreis - Biologie Dhr. Schellens (kleine)- handenarbeid Dhr. Schellens (lange) - aardrijkskunde Dhr. Hemels - Aardrijkskunde (hele 3e etage rook naar zijn pijp) Mevr. van Rossum - Frans ? Dhr. Solberg - rector, later vervangen door dhr. Berkhout Mevr. Knuvelder - Nederlands ?? Mevr. van Boxtel - kunstgeschiedenis en tekenen Dhr. Hageman ?? - blinde muziekleraar, later dhr van Dijck. Mevr. Sigman - lichamelijke oefening Dhr. Ariens - concierge Verder laat mijn geheugen even in de steek. Zie nog nwel gezichten maar even niet de bijbehorende naam. Komt later misschien weer.

2004, Nettie Wouter

Op de lagere school had ik gee...

Op de lagere school had ik geen bijnaam, tenminste niet dat ik weet, maar op de kleuterschool, die ernaast was, bij juffrouw de Vries, zat de drieling Bakx bij mij in de klas. Gerry, Willie en Tonnie (?) en 1 van deze 3 noemde me altijd 'pinda-pinda-poepchinees'. Mijn moeder kwam uit Indonesië en we waren toen de enige 'kleurlingen' in de parochie. De school was aan de achterkant van het klooster waar de nonnen zaten. Even kijken of ik het nog weet. Klas 1 - Zuster Benvenutus (heel streng) Klas 2 - Juffrouw Hoovers Klas 3 - Zuster Cecilia (kon heel mooi zingen) Klas 4 - Juffrouw Thijssen (een hele lieve juf) Klas 5 - Juffrouw van de Vocht (zwemles en schoonschrijven) Klas 6 - Zuster Heriberta Ik kon vrij goed leren en ging naar het van der Putt-lyceum samen met Marie-José van de Elsen. Van zuster Heriberta kreeg ik nog een Nederlands woordenboek kado. Marjan Sanders en Hennie van de Boom (?) gingen naar een ander lyceum.

2004, Nettie Wouter
?