Bekijk het volledige profiel van Nettie Labots en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 15

Nettie Labots heeft 15 klassenfoto's en kent 4 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

De school was vlak om de hoek....

De school was vlak om de hoek.Ik woonde in de Rosmarijnsteeg. Ik was bevriend met Marja en Ria Slagwater en Rita Johansson. Marja en Ria woonden boven Rita. Wij trokken veel met zijn vieren op, tot ik in de vierde klas naar België verhuisde met mijn familie. Daarna heb ik nog een tijd met ze gecorrespondeerd (ben later nog eens bij ze op vakantie geweest). Marja en Ria waren tweelingen. De leerkrachten konden ze neestal niet uit elkaar houden. We kenden elkaar al van de kleuterschool in de Berenstraat. Ook in onze klas zaten Harry Loeffen (van café de Koningshut in de Spuistraat), Baris Klop en Magnolia Dixon en Frits Pronk. Meer namen weet ik zo gauw niet. Magnolia woonde op een gracht, in een huis met een tuin (waarin ook een tuinhuisje). Bij Margot Rens ging ik weleens spelen, die woonde ook op een gracht in een groot huis. Ze hadden een kist met verkleedkleren. Ze had ook een zusje, Roos. Vlakbij, in de Raamsteeg, woonde de familie de Flart (Wimpie, Bertus, Inge). Daar speelden we wel veel mee. Meester Bokma kon viool spelen. Dat deed hij soms als we muziekles hadden. Gym vond ik niet leuk. Ik was erg onhandig.

2004, Nettie Labots

De school was een christelijke...

De school was een christelijke kleuterschool. Als we overbleven moesten we bidden: Here zegen deze spijzen, amen. We waren thuis niet gelovig. Geregeld werden er bijbelverhalen verteld. Daar was ik helemaal weg van, het waren net sprookjes. Als ik ze thuis navertelde schold mijn oudste zus Elly me uit voor "vrome poep". De school zat in een leuk oud gebouwtje met een binnenplaatsje. Daar liepen we soms met houtblokken (of blikken, weet ik niet meer) onder onze voeten, die je dan met een touwtje vasthield. Dan was je heel groot. Er was een turfhok beneden in de gang. Er werd weleens gezegd dat je daar in moest als je stout was. ik heb het nooit meegemaakt.

2004, Nettie Labots

Vanuit België in de vierde kla...

Vanuit België in de vierde klas terechtgekomen, gymn. a. Heel goede herinneringen bewaar ik aan de lessen Grieks van mijnheer Zwart. Soms bakten we om de beurt taart of cake, en er werd veel gekletst (Hr. Zwart: Nu moeten we eindelijk eens iets gaan doen, hoor!) Iedereen beefde voor mevr. Warners, van Latijn, die een scherp oog had voor wie wel en niet de les had voorbereid. De schoolreis naar Rome was fantastisch, onvergetelijk. Ik kan niet op de naam komen van de leraar Nederlands: een uiterst vriendelijke, beschaafde man, die veel respect toonde voor al zijn leerlingen, en altijd een positieve insteek had. De toenmalige rector (Hr. Hoogerwerff)kende al zijn leerlingen en hield scherp in de gaten of het wel goed met ze ging. Het was een kleinschalige school. Ik heb het er erg naar mijn zin gehad.

2004, Nettie Labots
?