Nelma Franke

Kent 0 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Nelma Franke en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Nelma Franke heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik fietste altijd met mijn toenmalige vriendin Cora Weitgraven langs het Hertekamp naar huis.

  Ik fietste altijd met mijn toenmalige vriendin Cora Weitgraven langs het Hertekamp naar huis. Onderwijl zongen we de nieuwste hits van Anneke Gronloh. Omdat ik in astmacentrum Heideheuvel zat, heb ik slechts een of misschien twee jaar op deze school gezeten. Ik kan me er verder niets meer van herinneren, alleen dat ik een hekel aan de school had. Later werd ik overgeplaatst naar een andere school in Hilversum, helaas weet ik daar verder geen gegevens van.

  Instituut Groen van Prinsterer, 1960

  Joke Bout die nog een tijdje mijn vriendin was, haar vader was leraar en speelde viool, wat de meesten van ons maar "kattegejank" vonden en waarvan weleens een snaar sprong.

  Joke Bout die nog een tijdje mijn vriendin was, haar vader was leraar en speelde viool, wat de meesten van ons maar "kattegejank" vonden en waarvan weleens een snaar sprong. Juffrouw Wybrandy, zo`n schat van een vrouw die zo mooi kon vertellen. Juffrouw Tennekes die handwerken gaf, wat haatte ik dat, -vooral averechts breien- en daarom had ik ook menigmaal ruzie met haar. Nu kan ik breien en borduren als de beste, met dank aan haar. :-) Hoofdmeester Boonstra en zijn zoon Hielke die rood haar had. Verder nog mijn beste vriendin van toen Corrie de Haan, haar moeder kon zo lekker Broeder maken. En zo komen er steeds meer namen en herinneringen boven, maar teveel om hier allemaal te beschrijven. Mijn broer Peter oftewel Piet Franke zat ook op de DJ school maar dan één of twee klassen lager. Helaas was ik regelmatig een tijdje weg van school. Omdat ik astma had lag ik veel in ziekenhuizen en ben ik ook nog een jaar of drie in astmacentrum Heideheuvel te Hilversum geweest. Maar ik heb ondanks die onderbrekingen leuke en goede herinneringen aan school! Spijtig genoeg is de school inmiddels afgebroken, zoals zoveel in Hoogvliet uit die tijd.

  Digna Johanna / School met ..., 1956

  ?