Ontdek PLUS

Nelly de Kok

Kent 0 personen

ASK_ME
Woont in Leiden

    Bekijk het volledige profiel van Nelly de Kok en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Nelly de Kok heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Na de middelbare school was ik een beetje uitgeleerd en ben direct aan het werk gegaan op het hoofdkantoor van Shell.

    Na de middelbare school was ik een beetje uitgeleerd en ben direct aan het werk gegaan op het hoofdkantoor van Shell. Om een wat bredere basis te hebben heb ik na een paar jaar een secretaressecursus bij Schoevers gevolgd. Kan me hier niet veel meer van herinneren, behalve dan een zeer enthousiaste stenolerares waarvan ik de naam niet meer weet. En je leerde nog tienvingerig blind typen op een niet-elektrische schrijfmachine (mevrouw Koenders?), liefst met vier doorslagen, en alles in vier talen. Ik was bevriend met Alma Ajodhia, maar het contact is helaas verloren gegaan. Heb daarna nooit zonder werk gezeten en ben jarenlang als directiesecretaresse werkzaam geweest bij o.a. IBM, Bank Mees & Hope en HBG/BAM.

    Instituut Schoevers, 1967

    In de eerste drie klassen een lieve juf: juffrouw Dekker, voor zover ik me herinner was ze verloofd met een Fransman.

    In de eerste drie klassen een lieve juf: juffrouw Dekker, voor zover ik me herinner was ze verloofd met een Fransman. Door haar werd ik Nelleke genoemd, omdat er nog twee andere Nellies in de klas zaten en ik de kleinste was. Daarna juffrouw Tramper, die was strenger, maar wel veel zingen in de klas, door haar begeleid op het traporgeltje. Iedere week werd een nieuwe psalm of gezang ingestudeerd. De meisjes kregen handwerkles van juffrouw Smal (jammer dat er geen foto van haar is): een merklapje borduren, ballennet haken en een proeflapje breien waar een gat in werd geknipt dat dan weer dicht gemaasd moest worden (zodat je later sokken kon stoppen). Hadden de jongens dan handenarbeid? De eerste jaren zaten we in noodgebouwen, daarna in het nieuwe schoolgebouw met de mooie gymzaal. Na de 5e klas naar de 'opleidingsklas' van de heer Schuitemaker. Denksommen moesten we maken die ik soms samen met m'n vader oploste, en we kregen al Franse les. Daarna na een heus examen naar hbs Overvoorde. Namen die ik me nog goed herinner: Diet van der Maden, Anneke Boender, Joke Nouwt, Hanneke Klijnstra, Cocky Scheffer, Regina de Ridder, Carla Piket en van de jongens: Wil van Deemter, Cees van Hal, Jan Doornewaard, Jacques Lagrand, Hans Bouma. In de eerste jaren ook Janet (ze woonde in de Kuinrestraat) waarvan ik de achternaam niet meer weet. M'n zusje Riekje de Kok zat ook op deze school; er is een schoolfoto waar we samen op staan, die zal ik nog opzoeken. Als iemand nog ontbrekende namen weet op de schoolfoto's, dan hoor ik het graag.

    Mr. J.J.L. van der Brugghen..., 1952

    Als klein meisje van 11 kwam ik in 1958 op deze school en in 1963 deed ik eindexamen.

    Als klein meisje van 11 kwam ik in 1958 op deze school en in 1963 deed ik eindexamen. Het laatste jaar (hbs-A, klassenummer weet ik niet meer) zat ik achteraan, naast Lenneke Reule, maar omdat we te veel praatten moest ik bij Frans (Buitelaar) vooraan zitten. Een goed eindcijfer Frans was wel het resultaat. Juist met de specifieke A-vakken als economie, boekhouden en handelsrekenen ging het wat minder omdat ik die niet boeiend genoeg vond. Beste herinneringen: de "geografische excursies" onder leiding van dhr van der Leest. En verder muziekles, tekenles, de proeven in het speciale scheikundelokaal, veldsporten en zwemmen in steeds weer andere zwembaden, en ook de pauzes op het schoolplein met de steile afrit naar de fietsenkelder, de aula (waar de week werd in- en uitgeluid), de gymzaal, patatje halen in de Betje Wolfstraat voor 15 cent, of een kwartje met mayo. Na schooltijd het contact met andere leerlingen helaas verloren. Namen: Anneke Boender (kende ik al van de lagere school), Mies van Bochove, Joke Nouwt, Riet van Doorn, Joke Broek, Chris en Eddy, Tineke Ras. Als ik de klassenfoto's zie, herken ik veel gezichten, maar de namen zijn wat vervaagd. Voor en na de reünie in 2007 is het contact met enkelen hersteld, wat erg leuk is.

    Overvoorde, 1958