Bekijk het volledige profiel van Nellie Hamer en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 4

Nellie Hamer heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

Deze school lag achter het her...

Deze school lag achter het hertenkamp in het Steinebos. Bij de juffr. die vanuit de oude Kerensheide bij ons langs liep met een groep kleuters sloot ik aan en zo gingen we dan te voet naar de kleuterschool. Ik kan mij herinneren dat wij onder de overhangende struiken met takkenbezempjes de blaadjes deden wegvegen. Aan een kant van de school was een grote overdekte plaats met rondom banken. Ook weet ik nog dat er geboend werd met van die groen korreltjes door juffr. Maria (Janssen) Wij kregen dan van die leren sloffen aan. De klas van Juf Marjet was niet zo groot als de klas van de zuster, qua vloeropp. We waren bog braaf en bleven mooi op die plaatsen waar het door de zuster was toegestaan. Ik kan mij ook herinneren dat we touwtje sprongen en dat ik wel 100 keer springen kon voor ik af was. Alsof ik toen al tot 100 kon tellen.

2007, Nellie Hamer

Ik heb volgens mij daar op sch...

Ik heb volgens mij daar op school gezeten en had een van die twee jaren juffr. Paumen als lerares. Juffr. Driessen was het hoofd van de school. Deze school lag achter de dancing van Leers aan de kruisstraat. Ik weet niet of de VGLO aan de Havenstraat lag. Er was ook een grote gymzaal bij de school en naast onze school was geloof ik een jongensschool die voor ons natuurlijk taboe was.

2007, Nellie Hamer

Ik zat in de jaren "55 tot '62...

Ik zat in de jaren "55 tot '62 op deze school. Met als hoofd van de school juffr. Smeets. In klas 1 zat ik bij Juffr Mulken, klas 2 bij fuffr. Puts, klas 3 bij Juffr. Gommers, klas 4 en 5 bij juffr. Berix en klas 6 bij juffr. Smeets Daarna moest ik naar de V.G.L.O. te stein. Ik zat in de klas met Marleen en Tillie Westhovens. Mariette Bocken, Tinie Salden. Ellis en Ivonne Plusje. Sylvia Kardoun, Sylvia van de Ven, Bep Geraerds, Annemie Derks, Fien Husson, Tillie Klaasen, Annet van Soest, Annie Bormans, Rinie Rinkens, Tillie Salden, Ellie Vaessen... Juffrouw Gommers en juffrouw Berix waren mijn favoriete juffrouws. Ik woonde tussen de oude en de nieuwe Kerensheide aan de Mauritsweg. Daar woonde ook Sjaak Deckers en die vond ik wel aardig maar helaas waren we toen nogal verlegen.

2007, Nellie Hamer
?