Bekijk het volledige profiel van Nellie Govers en al je andere schoolgenoten!

In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 5

Nellie Govers heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 4

Ik was lid van een studentenve...

Ik was lid van een studentenvereniging "Olofspoort". Dat was een gemengde vereniging, waar je weinig lidmaatschapgeld hoefde te betalen. Het maakte de overgang naar de grote stad, komend uit de provincie wel gemakkelijker. Studeren was: zelf alles moeten plannen en jezelf blijven motiveren het af te maken. Niet gesteund door familie: die waren uit op het "Grote Geld". Ik heb er geleerd, dat je jezelf moet handhaven tegen de wind in. Intussen heb ik gisteren vernomen, dat Theo Ijzermans overleden is. Hij was een studiegenoot Psychologie. Net zo oud als ik dus (ongeveer). een aardige jongen. Limburger. Ik ben hem na mijn studie uit het oog verloren. toch raakt het me.

2007, Nellie Govers

Tussen de middag kon je overbl...

Tussen de middag kon je overblijven op school, omdat het te ver was om hen en terug naar huis te lopen. Er waren alleen meisjes op school. Er was een lerares naailes, die gescheiden was: dat werd besmuikt gezegd, omdat je als R.K. lerares geen les mocht geven in die tijd. Je mocht heel nauwkeurig met een naaimachine zonder draad een patroon langs stikken om het te leren. Ook leerde je er verstellen: gaatjes in een broek, zodat je hem weer netjes kon dragen.

2007, Nellie Govers

Ik was 11 jaar, toen ik op dez...

Ik was 11 jaar, toen ik op deze school kwam. De anderen waren meisjes van 13 jaar. Met volleybal werd ik meestal gekozen, omdat ik de bal zo goed kon gooien op plekken, waar niemand stond. Dus won het team, waarin ik meespeelde vaak. Ik had 3 vriendinnen: Ria Bruin, Truus Kaptein en Ria Goudsblom. Ik zou graag nog eens van ze horen, we waren onafscheidelijk en dat maakte de jaren onder een streng regiem wat prettiger.

2005, Nellie Govers
?