Ontdek PLUS

Monique Weijers

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Monique Weijers en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Monique Weijers heeft 0 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Veel schooltypes doorlopen; een jaar op de Willemstraat in 1C, een jaar MMS, daarna 2 jaar gymnasium, geeindigd op het atheneum.

    Veel schooltypes doorlopen; een jaar op de Willemstraat in 1C, een jaar MMS, daarna 2 jaar gymnasium, geeindigd op het atheneum. Grote toneelstuk olv de heer Gerretsen,later juffrouw van Dooren. Veel hockey, gym op de velden naast de school en natuurlijk HLC, waar ik destijds met hockey begon. De tijd in 2 en 3 gymnasium vond ik verreweg het leukst. Ik zat toen in de klas met o.a. Mariette Jochems, Aline Fauquenot, Isa van Eeghen, Gijs de Vries, Arent van Wassenaer, Diederik Gerlach, Liesbeth van Ommeren, Liesbeth den Boer en Marja Sjouke. Leraren o.a. juffrouw van Dooren voor Nederlands,ik vond haar een van de beste docenten, die ik ooit had. De heer de Boer voor aardrijkskunde,die heel lang op de school heeft lesgegeven, de heer Nihom voor wiskunde, de heer van Burink voor Latijn, waar we thuis wel eens een klasseavond hadden. Niet te vergeten de heren Gerretsen en Veenhoven(met de bekende "appeltjes" voor extra punten!), die beiden fantastisch konden vertellen. De heer Schoon voor Nederlands, die helaas, net als de heer Gerretsen, later naar het VCL vertrok. De heren Kaptein en Boon van Ostade voor schei-en natuurkunde. Wegens gebrek aan inzicht in de exacte vakken kon ik jammer genoeg niet naar 4 Gym-beta.In 4-alpha zou ik 12 uren klassieke talen krijgen. Dat vond ik teveel van het goede. Ik heb gekozen voor het atheneum, waar ik in een totaal andere sfeer belandde. Men ging er naar mijn idee soms wat minder aardig met elkaar om; er heerste een andere cultuur, met hier en daar een pestkop. Maar er waren genoeg leuke klasgenoten. Ik was in die tijd dik bevriend met Pat van Oordt en Elisabeth Beets. Wij vormden een driemanschap en hielden ons een beetje op de vlakte. Voor economie hadden we de heer van der Wel, die ons dat vak niet goed kon uitleggen; we vonden het verplichte economie als echte A mensen met onvoldoende wiskundekennis bijna allemaal wel erg moeilijk.Uiteindelijk zakte in 1974, met name door het vak economie, de helft van onze klas voor het eindexamen! En er waren nog de nodige herexamens. Voor mij eindigde dat jaar mijn over het algemeen prettige tijd op het Nederlands Lyceum. Jammer dat de school, een van de vijf oudste lycea van Nederland, niet meer bestaat. Zelfs het gebouw op de Theo Mann Bouwmeesterlaan staat er niet meer.

    Het Nederlands Lyceum, 1968

    Goede, strenge school voor bevoorrechte kinderen uit het Benoordenhout, Marlot en Wassenaar.

    Goede, strenge school voor bevoorrechte kinderen uit het Benoordenhout, Marlot en Wassenaar.De meeste Woltersleerlingen gingen later naar het Nederlands Lyceum, VCL en Maerlant. Als je goed mee kon komen, had je het er prettig!Ik heb goede herinneringen aan deze school, waar zeer gedegen onderwijs werd gegeven. Een aantal vriendinnen/klasgenoten door de jaren heen(voor zover ik mij herinner)vanaf de kleuterklassen tot en met de 6e: Grace Plokker,Barbara van den Bergh, Sandra Roosenburg, Annelieke Smeulers, Fusien Verloop, Anne de Raaf, Amy Sanders, Carla Tammenoms Bakker, Jolande Bramer, Bonne Bentinck, Renee van der Stoel. Verder nog o.a. Bruno Loos, Thedo van der Vlugt, Inne Borel Rinkes, Barbara en Karina van Heijst, allen uit de Hanedoessstraat en Gijs de Vries uit de Breitnerlaan. En natuurlijk concierge Neleman in zijn blauwe stofjas en de heer en mevrouw Raamsdonk met hun jaarlijkse Kerstspel! De sportdagen op de velden van HVV en in de 5e of 6e klas de speurtocht "ken je stad". Onderwijzers/onderwijzeressen juffrouw Valk, mevrouw Schumacher, juffrouw Smits,de heer Teunissen, de heer Heinz, de heer Kuipers en nog vele anderen...

    Schoolvereniging Wolters, 1961

    Mooie, sfeervolle oude school voor Haagse kakkers met collegejassen en dito shawls, kniekousen van de Bonneterie, truien van Miss Etam.

    Mooie, sfeervolle oude school voor Haagse kakkers met collegejassen en dito shawls, kniekousen van de Bonneterie, truien van Miss Etam. Jongens op sluipers, Mobylettes en de vlottere jongens op de Puch (de aparte stijl en sfeer van het gebouw in de Willemstraat ging helaas verloren toen we naar het nieuwe gebouw verhuisden) Zwemlessen in de Mauritskade en gymlessen van juffrouw Duchateau.Hockey bij HLC, waar je een flesje cola kreeg, als je bij de training tussen de benen (zonder ze te raken!) van de trainer(van Os) door kon slaan. Verder herinner ik mij juffrouw van der Wal(Jetske, populair en erg aardig!)de heer Offringa voor Frans, de toen nog piepjonge geschiedenisleraar Paul Gerretsen, die net verloofd was. De meisjes waren allemaal weg van hem; hij werd een beetje rood als wij naar zijn verlovingsring staarden. De heer de Boer voor aardrijkskunde,die soms met krijtjes gooide als wij het erg bont maakten, rector Molenaar en conrector Dommisse. Wiskundeleraar van Ginkel, die maar niet kon begrijpen, dat er mensen waren, die niets begrepen van algebra en meetkunde! De heer Lodewijks van biologie met zijn vogelbeurt;wat hebben we allemaal geluiden na moeten doen van vogels, die we nog nooit hadden gezien,laat staan gehoord! Hij was erg streng, met name voor de jongens. De aardige en grappige meneer Hoen voor tekenen. Veel kattekwaad uitgehaald samen met Annelieke Smeulers, Raymond Persoon en Ad van der Ree. Ik bleef dan ook prompt zitten en moest toen een jaar naar de MMS afdeling, die naar het nieuwe gebouw kwam. Daarna mocht ik alsnog naar het gymnasium. Schoolfeesten met de Groovy's, Shocking Blue en Golden Earring, waarbij de jongens op een kluitje stonden en niet wilden dansen. Wij meisjes wilden dat wel, maar helaas....

    Het Nederlands Lyceum, 1967