Monique Kosten

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Monique Kosten en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis
  • Mijn klassenfoto's 1

  Monique Kosten heeft 1 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  • Mijn herinneringen 3

  Het was al van kinds af aan mi...

  Het was al van kinds af aan mijn grote wens om juf te worden. Na de HAVO kon ik dan eindelijk naar de CPA, maar het viel niet mee. De theorie was best pittig, maar de praktijk was geweldig. In het begin ging ik altijd met de trein, maar ik had al heel snel mijn rijbewijs en een auto. 's Morgens haalde ik eerst Edmond en Guus op en daarna Leo en Mineke. Soms reed Frans ook nog mee. Gezellig met z'n allen in mijn oude Vauxhall Viva naar school. Ik leerde er mijn vriendin Carolien kennen. We fantaseerden vaak over "later". Toen we afgestudeerd waren, werden we collega's op de St. Isidorusschool in Lewedorp. Een toptijd. Inmiddels hebben we allebei een gezin met 3 kinderen, maar we zien elkaar nog steeds. Ook met Mineke en Leo heb ik nog regelmatig contact.

  2007, Monique Kosten

  In 1970 ging ik naar de brugkl...

  In 1970 ging ik naar de brugklas van het St. Willibrordcollege. Een hele verandering, maar wel leuk. Het was toen nog een kleine school met ongeveer 800 leerlingen. Ineens moest ik iedere dag 13 km fietsen. Het was leuk om kennis te maken met leerlingen uit andere plaatsen. Mirjam uit Middelburg, Rineke uit Ovezande. Het wereldje werd al een beetje groter. Grappig was dat ieder zijn eigen dialect had. De kennismaking met de nieuwe vakken viel niet altijd mee. Al gauw bleek dat ik een echte talenfreak was. De exacte vakken waren aan mij niet besteed. Mijn favoriete leraar was dhr. Limonard. Hij was streng, maar had ook humor. In de brugklas kreeg ik een penvriendin in Frankrijk, Gisèle. Tot op de dag van vandaag hebben wij contact met elkaar.

  2007, Monique Kosten

  In de 1e klas hadden we juffro...

  In de 1e klas hadden we juffrouw Kuyper. Een lieve juf. In de 2e klas kregen we les van juffrouw Wesdorp. Een hele oude juf. Zij werd later vervangen door juffrouw Hordijk, mijn favoriete juf. Zo'n juf wilde ik ook worden. In de 3e en 4e klas had ik meester Heyt. Dat betekende zingen met de gitaar, geweldig. Meester Courtin was mijn meester in de 5e klas. Een hele goede meester. In de zesde klas, bij meester Glerum, ging ik expres vooraan zitten, want dan mocht je boodschappen voor hem doen. Mijn vriendinnen op deze school waren Jennie Verschuure en Corrie Lindenberg. Maar ook ging ik regelmatig om met Emma Barbé, Nora van Egdom en Marian van Stee. Ik heb het altijd reuze naar mijn zin gehad op deze school. Mijn man en kinderen hebben deze school ook bezocht en nu werk ik er als juf.

  2007, Monique Kosten
  ?