Mieke Gaerthé

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Mieke Gaerthé en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Mieke Gaerthé heeft 10 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Heb alleeen op de "grote" kleuterklas gezeten, bij Zuster Salamea(vond ik wel streng) en Juffrouw Maas.

  Heb alleeen op de "grote" kleuterklas gezeten, bij Zuster Salamea(vond ik wel streng) en Juffrouw Maas.Wij gingen lopend vanaf de Stationstraat via de Karel Mollenstraat en het straatje langs de Coop-winkel, de Eindhovenseweg oversteken naar school. We liepen dan samen met Jopie en Mieke van Kleef en met mijn tweelingzusjes Jacinta en Lucia. Na de herindeling van de parochies gingen wij in 1951 naar de Theresiaschool op de Maastrichterweg.

  Maria school , 1950

  1e klas- Juffrouw van Doorn 2e klas- Zuster Adeltrudus, was ook zangzuster en gaf in de 6e klas Franse les 3e klas- Zuster Dominica 4e klas- Juffrouw van Hoof, was een dubbele klas, 3 en 4 bij elkaar 5e klas- Zuster Martini, kon heel driftig worden 6

  1e klas- Juffrouw van Doorn 2e klas- Zuster Adeltrudus, was ook zangzuster en gaf in de 6e klas Franse les 3e klas- Zuster Dominica 4e klas- Juffrouw van Hoof, was een dubbele klas, 3 en 4 bij elkaar 5e klas- Zuster Martini, kon heel driftig worden 6e klas- Juffrouw Neutkens,een hele lieve juf, die moest huieln als ze voorlas uit het boek: Hoe vogeltje genas. Zij leidde ons op voor de Middelbare school.

  St. Theresiaschool, 1951

  In 1957 begonnen op de MMS, er was toen pas 1 jaar boven ons.

  In 1957 begonnen op de MMS, er was toen pas 1 jaar boven ons. Dr. Starrenburg was toen nog directeur en daar hadden wij heilig ontzag voor. Als we 's winters buiten waren, mochten we alleen op de "jongenscour" en als je wilde lopen, mocht dat maar in één richting. Waagde je het om tegen het "verkeer" in te lopen, dan stond de heer Starrenburg op het raam te kloppen. Ik ben ook nog uit de tijd, dat er tijdens het wisselen van de klassen éénrichting verkeer bestond, ook als moest je de volgende les in de klas ernaast zijn, je moest toch helemaal rond lopen. Als ik dit nu schrijf denk ik wel in welke tijd leefden wij, dat wij dat zo keurig deden? Maar ondanks deze strenge zaken, heb een een heerlijke tijd gehad op school en zou ik mijn oude klas wel eens terug willen zien, of eigen lijk 2 oude klassen, want in de 4e ben ik gedoubleerd (en met mij nog 8 andere klasgenootjes!, was toen wel een super gezellige klas die oude M4a) en met een andere klas heb ik de laatste 2 jaar weer gedaan. Inmiddels hebben we in maart 2010 een reünie gehad van onze eindexamenklas 1963, heel bijzonder iedereen weer te zien en dat in maart op een zonnig terras op de Markt in Valkenswaard.

  Hertog Jan College, 1957

  ?