Ontdek PLUS

Menno Mulder

Kent 0 personen

MARRIED , 1 kinderen
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Menno Mulder en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Menno Mulder heeft 21 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    algemene muzikale vorming van Koos Meekers, blokfluitles van Kees Bijleveld en accordeonles van Cor Knoop, ik was in tegenstelling tot mijn beide opa's zeker geen groot muzikaal talent.

    algemene muzikale vorming van Koos Meekers, blokfluitles van Kees Bijleveld en accordeonles van Cor Knoop, ik was in tegenstelling tot mijn beide opa's zeker geen groot muzikaal talent.

    Stedelijke Muziekschool, 1956

    School voor handenarbeid, beter bekend als de Snieschoule We zijn destijds door een leraar bijna weer bekeerd tot het geloof in Sint Nicolaas ! Halverwege de jaren 50 was er ons thuis mijn neef Jan Sake Oord uit Nijeberkoop 2 jaar in de kost.

    School voor handenarbeid, beter bekend als de Snieschoule We zijn destijds door een leraar bijna weer bekeerd tot het geloof in Sint Nicolaas ! Halverwege de jaren 50 was er ons thuis mijn neef Jan Sake Oord uit Nijeberkoop 2 jaar in de kost. Hij bezocht er na zijn ULO de nieuwe opleiding UTS (Uitgebreid Technisch Onderwijs), thans MTS genaamd in de Grote Leliestraat, hij koos voor de studierichting Werktuigbouwkunde. Hij gaf mijn ouders de raad om mij op te geven voor de Snieschoule want er zaten op zijn school nog al veel "dubbellinkshandige" leerlingen. Destijds had ik ook al wat Meccano spellen van hem gekregen en met Sint Nicolaas kwam hij op de proppen met leeg bierblikje waarin hij een beltrafo (6 volt) met schakelaar, controlelampje en stopcontact had gemonteerd. Zo begon mijn kennis met het fenomeen elektriciteit, mijn moeder vond het maar gevaarlijk. Als je een oude fietsdynamo aansloot op de 6 volt van de beltrafo, kon je door de dynamo en zetje te geven, deze als elektromotor voor mijn meccanospullen gebruiken. Dat ging 1 x goed mis, want per ongeluk sloot ik de dynamo aan op 220V: steekvlam, knal, rook ! Na die tijd heb ik ook nog wel eens vaker een opdonder van 220 V gehad, maar daar leer je van ! aardlekschakelaars waren er in die tijd nog niet en in ons huis aan het Lager der A zat maar 1 stop. Van houtbewerken heb ik later veel profijt gehad op de HTS ! Ik kwam bij mijn paperassen zelfs nog een diploma tegen voor het diploma van Houtarbeid !

    School voor handenarbeid, 1956

    De 1e klas WW was gezamenlijk met bouwkunde, weg-en waterbouwkundige vakken dus pas in de 2e klas.

    De 1e klas WW was gezamenlijk met bouwkunde, weg-en waterbouwkundige vakken dus pas in de 2e klas. Nog een blauwe maandag lid van het CvL, maar dat was mij te elitair. Ik ben in de 2e klas WW vanwege de vele activiteiten in de leiding van de zeeverkennergroep De Bevers gedoubleerd. Ik heb toen eerst het praktijkjaar gedaan: gemeente Amsterdam Publieke werken afd. Riolering en Waterverversing (Amsterdam Noord) en RWS dir. Sluizen en Stuwen, ook bekend als "Luizen en Sluwen", Rijnkanalisatie sluisbouw Driel en daarna de 2e en de 4e klas. Deze 4e klas was het eerste in de "nieuwe stijl" met een afstudeerscriptie. Klasgenoten o.a. Hendrik Jan Steenstra (Brandweer Den Haag), Harry Beukema (ook RWS), Piet Vos, Harm Kalk (waterschap Noorderzijlvest), Anne Bodzinga (kwam ik in mil. dienst tegen als sergeant fourier bij 44 painfbat, hij was later algemeen directeur van BPF Bouwinvest), Sake Elzinga (kwam ik vaak tegen op beurzen, werkte bij div. aannemers), André Huizinga, Willem Vrieling (nog dienstkringhoofd van de dienstkring Baflo van RWS geweest). Leraren : van der Horst (Okko) tekenen en houtbewerken, Verschoor (Stiekeltje) bouwkunde, grondwerken en tekenen (alle hout wat met metselwerk in aanraking komt, moet tenminste 2x in de menie worden gezet !), Driessen sluizen en kanalen (ook nog antieke gemetselde uitwateringssluis op houten paalroosterwerk), wegen, grondwerken, grondmechanica, hydraulica en heiwerken/hijswerktuigen (driewegkaan van een antiek stoomheiblok), Schaafsma bouwkunde, Hein Davids toegepaste mechanica (=sterkteleer), ik had veel moeite met dat vak, maar wel een onbegrijpelijke 8 op de eindlijst !, Thieme (vlinderstrikje) bouwstoffen (veel houtsoorten), Pals bruggen (kiep en plooi) en staalconstructies, ir. Coops, staalconstructies (ook nog klinknagels op afschuiving en stuik !), Liemberg gewapend beton, Friese (Kees Kilo) bedrijfseconomie, Ebbinge landmeten (in het pre-digitale tijdperk coördinaatberekeningen met logaritme-tafel) en waterpassen (Bernoulliplein rond waterpassen, uitkomst kwam nooit op 0 uit!), Daan Kuipers (ex militair vlieger en Fokker testpiloot), gehaat fanatiek mannetje, als het schoolbord vol was, schreef hij verder op de muur) hogere wiskunde en natuurkunde (als je de eenheden in een som vergat, ook al was de uitkomst goed, kreeg je een onvoldoende!) we hebben nog gestaakt vanwege hem, van Linge scheikunde (mooie sterke verhalen over mislukte uitvindingen), Nonnekens (Frederik Fluweel) Engels en Nederlands, Joop van Zaayen arbeidsrecht (advocaat en ex voorzitter Be Quick), de Vries Duits (Klappenwehr), dokter Kampman EHBO, Olij natuurkunde, kon absoluut geen orde houden, we konden zelf ons cijfer bepalen en veel spijbelen op zaterdagmorgen.

    HTS, 1966