Menno Hoogeveen

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Menno Hoogeveen en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Menno Hoogeveen heeft 4 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Wat herinner ik me nog? Eigenlijk veel losse flarden.

  Wat herinner ik me nog? Eigenlijk veel losse flarden. In ieder geval weet ik nog dat we in de 1ste/2de klas -dacht ik- een juffrouw hadden die een paar jaar later met meester Lahnstein trouwde (ook wel "klepdicht" genaamd vanwege het feit dat ze dat met grote regelmaat riep), in de 3de Zijlstra als meester (-soms- in korte broek, als ik het mij goed herinner en liedjes zingen met de pickup) hadden, in de 4de Bakker (met guitaar, ook wel Columbo genaamd vanwege zijn regenjas en gebogen houding), Van Amerongen in de 5de ("Catweezel") en natuurlijk Lahnstein in de 6de die in QenQ de drogist speelde (door ons ook wel Napoleon genoemd, omdat hij regelmatig met z'n hand op z'n buik/maag stond (ik geloof dat hij een maagzweer had; van ons?)). Wat ik mij het meest herinner? De 6de waarin we meer tijd in het stookhok doorbrachten om de oude kranten te sorteren (werden verkocht geloof ik) dan in de klas en bijna dagelijks brood haalden bij de bakker en op woensdag geld bij de bank voor de meester. Verder waren we vaak bezig om het documentatie-centrum te reorganiseren en te stencillen voor de schoolkrant. Veel vrijheid en een leuke tijd .... we waren zo groot toen we de afscheidsavond hadden en klaar waren om naar de middelbare school te gaan ..... Namen die me bij zijn gebleven? Ferry Meijer (is nog lang een goede vriend geweest), Rob Bolinde, Dickie Lindeman, Desiree Hagens, Marianne Stoop (mijn eerste vriendinnetje toen ik in Muiden kwam wonen toen ik 5 was), Paul Uijlenbroek ("uil"), Maarten Posch, Tjapko ("sjappie"), Angelo Keja, Simone, Loes, Rita .... en de rest waar ik niet meer op kan komen (wie weet de andere namen?)

  P.C. Hooftschool Openbare B..., 1969

  Wat een overgang van Bussum naar Amsterdam !!!! Ik voelde mij hier een stuk beter op m'n plaats dan in het Gooi.

  Wat een overgang van Bussum naar Amsterdam !!!! Ik voelde mij hier een stuk beter op m'n plaats dan in het Gooi. 1ste klas HTS was zeer zwaar (overgang van HAVO naar HTS was een groot struikelblok voor veel HAVOers); ik herinner mij nog goed de speech van de directeur aan het begin van het schooljaar: "studenten, kijk goed naar uw buren links en rechts van u: waarschijnlijk ziet u hen niet meer na de kerst terug!!" Het was nog waar ook !!!) en het werd dan ook hard werken om te mogen blijven zitten (!!): hiervoor moest je een minimaal aantal punten voor de 3 hoofdvakken hebben en gemiddeld een 6 hebben voor de overige vakken. Ik haalde het en deed deze klas nog 1x en daarna liep het gelukkig voorspoedig, maar moest er wel hard aan trekken. Uiteindelijk met goede cijfers geslaagd (ik mocht ook niet meer blijven zitten, aangezien ik dan geen uitstel voor m'n dienstplicht meer kreeg !!! Na de diploma-uitreiking ging ik 2 weken later het leger in .... verstand op nul, blik op oneindig ....) Toch ook hier leuke herinneringen: maandagochtend 1ste 2 uur tentamen; daarna met David Lambregts (en anderen) naar huis in Amsterdam-Noord om te lunchen (eigenlijk hadden we dan electronica, maar daar snapten we toch geen jota van, dus dat konden we dan wel missen :-) en dan om 1 uur terug. Ook waren er in het 1ste jaar enkele bootvluchtelingen uit Vietnam op school die amper nederlands spraken. Ze schreven alles over en we probeerden ze zoveel mogelijk in de pauzes uit te leggen (voor zover we het zelf snapten). Tijdens het laatste uur economie bleven we steeds vaker weg (de leraar, Schaap, las gewoon voor uit het boek !!) wat resulteerde in een uur dat alleen de vietnameze studenten in de klas zaten die de leraar niet verstonden !!! Volgens mij heeft hij het nooit geweten .... De leraar voor wiskunde die in sneltrein-tempo het bord vol kalkte, ondertussen een integraal-som uitleggend, en aan het einde vroeg of er nog vragen waren. Meestal waren we zelf pas halverwege met het overschrijven, dus meestal waren er geen vragen waarna hij het bord begon uit te vegen !!!! Als er dan toch een vraag was begon hij met een zucht het bord uit te vegen en begon gewoon opnieuw de som uit te leggen en op te schrijven .... veelvuldig "dus eh, dus eh" zeggend !! Ook zullen de roeilessen op de Amstel me bij blijven als ook de keren dat we gingen zwemmen in plaats van gym (de leraar ging nooit mee, maar kwam een keer kijken of we echt aan het zwemmen waren en niet alleen maar een beetje in het rond aan het dobberen waren. We waren druk bezig met baantjes zwemmen op dat moment. Hij vroeg: "hoeveelste baantje?" Wij antwoordden: "80ste" (wat waar was). We hebben hem nooit meer teruggezien ....)

  HTS-A, 1981

  Een rot eind fietsen vanuit Muiden !! Overgang van lagere school naar brugklas .

  Een rot eind fietsen vanuit Muiden !! Overgang van lagere school naar brugklas .... met grote schooltas zeulen door die lange gangen en van noodgebouw naar noodgebouw. Met Herman Pool, Tjapko .., Angelo Keja fietsen langs de snelweg. Blijven zitten in 4H. op 3/10 punt (!!) Jaar daarna fluitend over en 5H was niet moeilijk meer. Het nieuwe gebouw met de fietsenstalling onder de gymzalen. Weinig vrienden door de vele veranderingen. Hekel aan de "bussumse" mentaliteit (nooit meer over gegaan !!). Kakkers en dijkers. Veel is me verder niet meer bijgebleven. *************************

  Goois Lyceum (voorheen Gooi..., 1975

  ?