Mayke Weck

Kent 31 personen

Single , 2 kinderen
Woont in 's-Hertogenbosch

  Bekijk het volledige profiel van Mayke Weck en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Mayke Weck heeft 0 klassenfoto's en kent 31 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Dhr.

  Dhr.Mabelis staat op mijn favoriete lerarenlijstje op no.1. Mede door zijn enthousiaste manier van lesgeven is Duits mijn lievelingstaal gebleven. Het vak Algebra stond toen op de tweede plaats. De wiskundeleraar, dhr. Binsbergen zie ik nog zo de klas binnenkomen. Steevast met een grote houten passer onder zijn arm geklemd en een sigaar in zijn mond. Menskunde was echt een suf vak. Daar had ik werkelijk helemaal niets mee. Vaak voor straf hoofdstukken moeten overschrijven. Anno 1962 was een biologieboek een lachertje. De tekst en de tekeningen eindigen deels bij de onderbuik, slaan een gedeelte over - de sexorganen! - en ineens heeft de mens benen. Klasgenoten: Dagelijks fietste ik met Leny Vugts naar school. Tot de 4e klas zat ik naast Hetty Sprengers, het laatste jaar naast Gerda Zachariasse. Voor ons zaten Letty Zwaan en Gretha Withaar. Achter ons Rob Elsenaar en Jules van Oers. Verder in de klas: Ad Weck,Magda Schenk,Carla Sterkenburg,Dries M.,Fred de Reus,Gerrit Nuyen, Ton de Gier,ea.

  Nutsmavo, 1961

  Na veel vrijheid op de Nutskweekschool was het echt wel wennen op deze strenge nonnenschool.

  Na veel vrijheid op de Nutskweekschool was het echt wel wennen op deze strenge nonnenschool. Achteraf gezien werden wij, de a.s. onderwijsgevenden hoog opgeleid en met veel bagage de wereld ingestuurd. Met dank aan o.a. zuster Huberta. Top was de buitenschoolse activiteit Filmvorming - films van Ingmar Bergman, van de beroemdste Italiaanse regisseurs uit de jaren'60 zoals Fellini, Passolini e.a. werden in een kleine groep besproken en getoond. Indrukwekkend toen en nu nog steeds de Japanse film 'Vrouw in het zand'. Binnen gymnastieken op de mat: bah,bah. Maar met buitengym slagbal: lekker met flinke klappen de bal ver - over de muur van de pastoor? - wegslaan. Klasgenoten: Met Riet Mangelmans naar toneelvoorstellingen in Eindhoven, Paardrijden - géén succes - bij Jeanne Pennings. Vrijdagmiddag bij ''t Tonneke' biljarten.

  Katholieke Pedagogische Aca..., 1967

  Prachtjaren.

  Prachtjaren. Vooral het eerste jaar in de villa's op de Parklaan is me bijgebleven. Vijf klassen werden op de introductiedag door de muziekleraar verwelkomd. Hij hoorde twee brommetjes... Tja, zingen - en blokfluiten - was niet mijn ding. Meer geïnteresseerd in de Duitse Sturm- und Drang periode bij mevrouw Meijer von Arnim, Franse literatuur bij de enthousiaste Walrecht en Geschiedenis bij mijn meest favoriete leraar dhr. Niemeijer. Boeiend en vooruitstrevend was wiskundeleraar Meijer met zijn uitleg over het tweegetallenstelsel. Tijdens de les onderhield ik een intensieve briefwisseling met Jan Jacobs. Ben ook benieuwd naar andere kroegtijgers van Astor: Yvonne Brok, Peter uit Helmond, Eric Ligthart uit Tilburg.

  Nutskweekschool, 1965

  ?