Ontdek PLUS

Maurits Stoffels

Kent 0 personen

LIVING_TOGETHER
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Maurits Stoffels en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Maurits Stoffels heeft 3 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Het speelkwartier, met als favoriete speelmiddel de trek-karretjes.

    Het speelkwartier, met als favoriete speelmiddel de trek-karretjes. Verder was er ook een n-vormig klimrek, waar we dan allemaal inklommen en dan net deden alsof we in de trein (of vliegtuig?) zaten. Verder natuurlijk de zandbak waar je je bouwsels maakte op de rand, hetgeen er dan steevast weer afgeschoven werd door die vervelende "ouderejaars"! In de (tweede) klas waren de kruisjes favoriet (een soort Lego) en de poppetjes van de kinderboerderij. Ook was er een zandbak op een tafel. Juffen: Voorklas: juf Tip Eerste klas: juf Dekker Tweede klas: juf De Vries (tevens schoolhoofd)

    't Drempeltje, 1967

    Het leven op de studentenafdeling, met name in de begintijd.

    Het leven op de studentenafdeling, met name in de begintijd. Er werd wat afgediscussieerd in die tijd! Maar ook het gezellige eten 's avonds, en de schaakpartijen onder het genot van een sigaar. Zeker ook de praktijk-weken en weekeinden. Landmeetkunde: het opmeten van de zandplassen bij Apeldoorn, 't Loo. Bosteeltkunde: Speulder en Sprielderbos te Garderen. De partijtjes voetbal met andere studenten op het trainingsveld bij Hoevestein. Hierbij hadden we een telefoonlijst van potentiële gegadigden; soms was je met z'n vieren, dan weer met 16! Ook de zeilinstructie-weekeinden van de studenten sportvereniging waren top. Verder was ik in eerste instantie lid van SSR (Christelijk), hetgeen ik na een half jaar al voor gezien hield (beetje softe club). Toen ik zelf inmiddels vierdejaars werd, heb ik me dan toch nog aangemeld bij de "koorvereniging" Ceres. De groentijd is natuurlijk het meest gedenkwaardig, en ik heb daar toch wel veel van opgestoken. Het jaarclub-systeem (gedwongen kiezen voor een bepaalde vriendenclub) vond ik echter weer een afknapper zodat ik uiteindelijk na twee jaar weer bedankte als lid. Mijn stage-periode in Indonesië, op het eiland Borneo (Kalimantan) was ook een hoogtepunt. Ik was daar op het onderzoeks-instituut dat de kweek van tropische hardhoutsoorten onderzocht. Begeleider daar was Willy Smits, die inmiddels meer bekend is geworden met zijn oerang oetan project.

    Wageningen Universiteit, 1981

    Eerste klas: het "clubje" Krommenie.

    Eerste klas: het "clubje" Krommenie. Daarmee fietste je de 10 km heen en terug en in de klas vormden we een sterk blok rechts achterin de hoek. Dat had de schoolleiding ook door, dus in de tweede klas werden we versnipperd over verschillende klassen. Vervolgens werd het pas weer leuk vanaf de 4de, maar vooral de 5de klas. De laatste was vooral verantwoordelijk voor het organiseren van de schoolfeesten, het uitgeven van de schoolkrant, enz. Ik was bij de schoolkrant (getiteld "Een Leerling Wil...") de tekenaar van de voorpagina. Deze krant maakte furore, met name toen we een keer naast een oproep om naar de paasviering te komen, een strip van "het groene mannetje" hadden geplaatst, wat meestal banale humor bevatte. Hierop kregen we als redactie bezoek van een dominee van de Christelijk Gereformeerde bond en moesten we op gesprek komen bij de rector! Ook het klaverjassen tijdens tussenuren was tof, en ook het basketballen op het plein. Verder was het eindexamenfeest zeer geslaagd, waarbij onze klas een aangepaste versie opvoerde van de "Elckerlijk" (een middeleeuws moraal-verhaal Peter Dorland van Diest). Hier was “Elckerlijk” de eindexamenkandidaat (wij dus) genaamd "Laatstejaars", de Rector was "God", "de Dood" was de Conrector (hoe kan het ook anders?!), gemodelleerd op dhr. Koops natuurlijk, welke rol ik voor mijn rekening had genomen. Zelf deed ik ook nog de conference "De Schooljongen" van Fons Jansen, nadat het publiek ervan was verzekerd dat er géén overeenkomst was met huidige leraren/leraressen!

    Pascal College, 1975