Martin Kelder

Kent 0 personen

MARRIED , 3 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Martin Kelder en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Registreer gratis

  Martin Kelder heeft 11 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Deze school stond bij ons in de Kareldoormanlaan.

  Deze school stond bij ons in de Kareldoormanlaan. Ik hoefde maar een paar meter te lopen. Lekker veilig dus. Jan Westera was even oud en woonde tegenover mij en zat dus bij mij in de klas. We liepen vaak samen naar school en terug. Bij je jas hingen afbeeldingen, bij mij een emmertje en bij Jan een vlieger (vond ik stiekem wat leuker). Bij het naar buiten gaan voor het spelen, kreeg iedereen een mooi stuk speelgoed. Ik stond altijd achteraan en kreeg dan steevast een houten schepje, die dan vaak ook nog kapot was... Heimelijk was ik verliefd op Elsje. Veel kleien, neuspeuteren en dan weer kleien en slingers maken van papier (deze techniek beheers ik nog steeds) en natuurlijk mooie dingen maken voor Pasen, Sinterklaas en Kerst. Op een dag was het groot feest, kregen we zowaar patat! Deze patat werd op school gefrituurd door de heer Muis, die een patatkraam bij het station had (later Rian). Doordat de school vlak bij mijn huis was, heb ik heel wat van mijn kindertijd hier in, om en zelfs op de school doorgebracht. Hierbij was de zondag veruit favoriet. Ik heb daardoor zoveel herinneringen aan deze school. Teveel om op te schrijven. De school is pas gesloopt en nu is er een parkeerplaats. Heel erg jammer! Een mooie herinneringsplaats en prachtig pand in jaren 60 architectuur is hiermee verloren gegaan.

  kleuterschool De Potnösters, 1965

  Lol trappen met Ferdinand (Gompie) Geertman, Albert (Appie) Hakkers, e.

  Lol trappen met Ferdinand (Gompie) Geertman, Albert (Appie) Hakkers, e.v.a. Daarnaast goede vriend met Albert Bouwhuis geworden (had ook zo'n donders mooie Puch). Proberen meisjes te versieren (lukte ook nog!)Veel, veel leraren geplaagd, aandacht getrokken (voor leraren niet leuk, erg lollig voor mijn medeleerlingen!!, voor mijzelf al helemaal niet leuk, moest namelijk veel nakomen). Dikke vrienden met Postuma (maar niet heus...) Zowaar nog een keertje op 'schoolreisje'geweest; naar het Drie-landen-punt (natuurlijk) naar Vaals, Margraten en ook nog naar Monschau (waar door ons veel te veel bier werd gedronken...) Dit laatste moesten we later terug op school natuurlijk weer verantwoorden! Het mooiste moment kwam toen Lina mij met de woorden 'ons zorgenkindje'naar voren riep en mij m'n papiertje gaf; kon ik eindelijk weg daar!!! Eindelijk vrijheid, eindelijk werken, nooit meer naar school!!!! Later bleek mijn opleiding toch wel wat karig, ben toch nog weer wat opleidingen gaan doen. Zie hiervoor mijn profiel.

  Chr. Mulo, 1973

  De weg van en naar school via het toenmalige achterpark van het gemeentehuis en de melkboer die ik vaak 's morgens heb geholpen.

  De weg van en naar school via het toenmalige achterpark van het gemeentehuis en de melkboer die ik vaak 's morgens heb geholpen. Even naar Bakker Bakker voor wat zwart/wit of muntdropjes. De kastanjebomen op het plein (een uitdaging voor een kastanjeliefhebber zoals ik destijds was!) en natuurlijk bovenal de vriendjes en (heimelijk) het dromen van lieve mooie vriendinnetjes! Klas 1: Juffrouw Bouwma Klas 2: Juffrouw Luinge Klas 3: Meester Bos Klas 4: Meester Oelen Klas 5: Meester Kruithof Klas 6: Meester Wamelink

  Nationale de Kastanjehof, 1967

  ?