Martin Bruens

Kent 0 personen

MARRIED , 2 kinderen
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Martin Bruens en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Martin Bruens heeft 2 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik zat op deze school, toen de lokatie aan de Casper Fagelstraat er nog niet was.

  Ik zat op deze school, toen de lokatie aan de Casper Fagelstraat er nog niet was. Wat ik mij nog kan herinneren is dat wij in afwachting van de nieuwe school op diverse lokaties hebben gezeten. De eerste klas was nog op de kath. basisschool St.Joseph/Maria-school(juf van Ekelenburg). De tweede klas heb ik een gedeelte van het schooljaar gezeten in een houten gebouwtje achter de Mariaschool. Het tweede gedeelte van het schooljaar was in de filmzaal in de St.Joseph-school (Juf ter Laak). De derde en vierde klas waren in een noodlokaal bij de Finse School (Rietzangerweg)bij juf Pennarts. Daarna heb ik nog even op een school aan de Loudonstraat gezeten (naam van de school ben ik vergeten). Uiteindelijk heb ik de zesde klas meegemaakt op de Jeroenschool aan de Casper Fagelstraat. Hoofd)-meester Stockman was mijn leraar. Hij speelde af en toe op zijn viool. Namen van leerlingen, die ik mij nog kan herinneren zijn: Gerke Houwer, Frans van Laarhoven, Jan Hendriks, Hennie en Bennie Aartsen, Marti Gerritsen, Marti Oortwijn, Willie Klomp, Astrid Delhez, Ineke Hendriks,Peter van Cuijk,Paul, Hetty, Gemma van Dijk, Harrie Burghout George Jansen Schipper, Marian Bosch, Bob Brander-horst.

  Jeroenschool, 1959

  Wat ik mij uit deze tijd nog kan herinneren zijn de leraren met hun gewoonten/eigenaardigheden: Rutgers; een man die met een theelepeltje aan z'n mond de aandacht vroeg van de leerlingen.

  Wat ik mij uit deze tijd nog kan herinneren zijn de leraren met hun gewoonten/eigenaardigheden: Rutgers; een man die met een theelepeltje aan z'n mond de aandacht vroeg van de leerlingen. v/d Heijden, een man met humor. Bossink, kleine onrustige man, hij gaf o.a. muziekles, Typles en Duits. Litjes; hij gaf o.a. Engels. Het woord 'Cathedral', moest je vooral niet uitspreken als kattedrol. Dan heb je nog Geurts; hij leek arrogant maar was het niet. Zijn houding zoals, neus omhoog, sigaar tussen de tanden, deed anders vermoeden. Andere namen van leraren, waarvan ik me geen bijzondere dingen kan herinneren, zijn van Straaten, Huis in het Veld (Nederlands), Wendt (Wiskunde) en Smit (Duits). Namen van leerlingen die ik me nog kan herinneren zijn: Willibrord ter Horst, Gerard van Beek, Jan Hendriks, Joke Huis in 't Veld, Peter v/d Spek, Loek en Frank Thomassen. Wat ik nog wel weet is, dat je destijds op school niet mocht roken. Later mochten de derde en vierde klassers dit wel. Op het schoolplein liep je tijdens de pauzes, rondjes om de school, waarbij er toch stiekem gerookt werd met een sigaret in je hand in de jaszak. Opgemerkt wordt dat ik sinds mijn 24e jaar niet meer rook, maar ja toen was dat stoer.

  Gerardus Majella (M)ULO, 1965

  ?