Martha Kroes

Kent 46 personen

MARRIED , 4 kinderen
Woont in Sneek

  Bekijk het volledige profiel van Martha Kroes en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Martha Kroes heeft 6 klassenfoto's en kent 46 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  De grote bevrijding: van de provincie naar een echte stad: Groningen.

  De grote bevrijding: van de provincie naar een echte stad: Groningen. De faculteit was klein en gezellig in een oude fabriek aan de Kijk in't Jatstraat. Beroemd/berucht waren de theologenfeesten met onze eigen band 'Bonnie en de Boersma's'. De sfeer was behoorlijk kritisch: marxisme en feminisme vierden hoogtij. De vrouwengroep werd opgericht. De grote meerderheid van vrouwen in mijn jaar veranderde voorgoed de sfeer op de faculteit. Het vak Oecumenica o.l.v. Bert Hoedemaker beleefde een toptijd. Daardoor geïnspireerd nog een halfjaar gestudeerd in Bossey, het oecumenisch instituut van de Wereldraad van Kerken in Genêve. Helaas heb ik de studie net niet afgemaakt. Misschien komt die scriptie nog eens, maar voorlopig staat hij echt in de ijskast. En ook zonder die bul doe ik heel veel met mijn theologie...

  RUG Theologische Faculteit , 1978

  Zonder kleuterschool, vanaf het stille platteland, zomaar in een dorp, waar ik niemand kende.

  Zonder kleuterschool, vanaf het stille platteland, zomaar in een dorp, waar ik niemand kende. Goede tijd gehad, met de juffrouwen Makkinga, Bouma en meester Strikwerda, het hoofd. Er waren twee lokalen. Heerlijk om ook van de lessen van de hogere klassen mee te genieten. Als plattelanders mochten we tussen de middag overblijven. Ik kreeg vanaf klas 4 de sleutel van de school, als de meester nog even naar huis ging om te eten. Een keer dacht ik hem kwijt te zijn, bij de ijsbaan tegenover de school, maar ik had hem te goed opgeborgen - in de fietstas! Wat een opluchting. Ook was het spannend als je aan de overkant bij het postkantoor 3000 gulden (!) voor de meester mocht storten met een cheque. Vrienden in die tijd: Gerdientje van Es, Jannie van Es, nichten Hiltje en Doetje Kroes, Johan Strikwerda, Robijn Beuckens, Jan Waringa, Aat Hoogendoorn.

  Anjewier, 1966

  Toen nog Nassau College.

  Toen nog Nassau College. Onder die naam heb ik meer geschreven.

  Bornego College, 1972

  ?