Ontdek PLUS

Marjon Knevelman

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Marjon Knevelman en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Marjon Knevelman heeft 5 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    VRESELIJK!!!!!was meer niet dan wel aanwezig.

    VRESELIJK!!!!!was meer niet dan wel aanwezig. En dan steno: wat een onzin om het eerst voluit te leren, dan weer half/ingekort. Kun je eindelijk iets opnemen in je eigen stenoschrift (begrijp wel dat een ander het niet kon terug lezen) en de tekst volledig goed omzetten EN DAN NOG NIET SLAGEN!! Wie moest er nu met dat steno werken????

    Instituut Boerhave, 1979

    "Getrouwd met Sjaak".

    "Getrouwd met Sjaak". Heb hem meegesleurd want hij wilde absoluut niet. Mijn ouders hadden medelijden met hem. We namen poppenbroodjes mee als we bij mijn opa en oma in A'dam waren geweest voor de poppenhoek. Weet nog dat in de straat waar ik woonde altijd op gezette tijd het volgende geroepen werd: SOEZEeeeee! Verder kan ik me niet veel herinneren.

    kleuterschool de wipplank, 1968

    Goh, wat een tijd zeg.

    Goh, wat een tijd zeg. En de herinneringen aan deze tijd zijn in de zomer van 2005(tijdens een "memory-week" met mijn zusje Alette en die zat op Preludium) flink naar bovengekomen. Vond het een heerlijke tijd; althans zo bekijk ik het nu. Want spijbelen daar was ik wel bedreven in. De 2e klas nog een keer moeten doen. Men hanteerde examennormen om over te gaan! Jaqueline van der Heide (Frans) geweldig mens!! Hamster (Berkhout) met de beruchte rijtjes naamvallen die je weet-ik-hoe-vaak moest overschrijven. Nijdam voor Engels, Jan Vink voor gym (als ik er onderuit kon komen dan deed ik het). Veenstra voor boekhouden en adrijkskunde met de beroemde uitspraak als je net zo lekker zat te gapen: "het tocht hier toch behoorlijk". Iepma voor wiskunde (met consumptie, en de wanhoop dat ik het ECHT niet snapte en nog steeds niet), Scholtens "de vader der concierges", Jan Pijpker biologie, Zijlstra, geschiedenis. Orde van niet zijn ding, maar zijn kracht was echt het vertellen over het Oude Egypte. Ook al waren we een "donderklas" zodra hij begon over Egypte, moest ik luisteren. Ik heb nooit gevraagd of dat zijn favoriete onderdeel was, maar hij heeft mij vanaf dat moment warm gemaakt voor Egypte. Loode, de fosforproef is het enige wat ik leuk vond, Hotze Veenstra,handenarbeid etc. ook één van mijn favorieten. Had ook weer een typisch manier om dingen te benoemen. Bijv. met portret-tekenen moest je voor- al goed om/op het "snotgleufje" denken!. Ben nog steeds zeer creatief, (tijdelijk body-versieringen, encoustic-art, mandala's kleuren, psychedelische deco maken voor festivals en feesten, met o.a. de kids van zus 'n tante-neefjes-knutseldag, diverse aragementen maken van natuurlijk materialen/bloemen, en nog te veel om hier te vermelden. En ja je kon er niet om heen: Beishuizen. Al met al fijne (ook mindere leuke hoor) groep leraren met hun eigen(wijze) manier van lesgeven. Vriendinnen waren: Suzan v.d. Land, Petra Meersma, Anneke Salamons, Henriette Boerema, Lydeke de Boer, Gerda Visser, Martha Huitsing, Diana......, Annet Pool Kon het ook best goed vinden met de jongens: Ebel, Thomas Rop, Harm Bultema, Jacob-Jan Slager, Harald Keegstra (?)(maakte voor m'n moeder blikken, dienbladen d.m.v. Hindelopen schilderen, Eddy Veenstra, in 2005, met zus bij hem en vrouw Anita op bezoek geweest. Meest bijzondere naam: Aurelia. in 2004 2e keer dat ik iemand met deze naam ontmoette. Meest bijzonder weerzien: Aletta Maken als collega bij het Werel Natur Fonds aan te treffen! En laat ik het basketbaltoernooi niet vergeten.. Watte Piersma was voor velen (en voor mij dus ook) het stuk van school. Ja het bruggetje, roken, roken, (en mijn eerste jointje) Ik vond het een giller om te horen dat de school is gekraakt! Als het kraakpand er nog is deze zomer ga ik er zeker naar toe

    Christelijke MAVO, 1975