Marjan Orie

Kent 2 personen

NA
Woont in -

  Bekijk het volledige profiel van Marjan Orie en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  Marjan Orie heeft 1 klassenfoto's en kent 2 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Ik mocht alleen lopend naar school en liep dan door het Lomansbos.

  Ik mocht alleen lopend naar school en liep dan door het Lomansbos. We werden overgezet door "Kleiwert" (agent Kleiwerda) bij de knipperbollen. Juffrouw Lautenbach vond ik de liefste. Ik heb nog foto's van mijn schooltijd. Een keer was mijn vader Sinterklaas op school en ik mocht bij hem op schoot zitten. Als er iets te doen was keken de leerlingen van de ULO altijd nieuwsgierig naar binnen. In de gang stond een bak met muizen.

  Kleuterschool' Het Eibernest', 1956

  De Nicolaasschool lag dicht bij ons huis en ik ging dus altijd lopend naar school.

  De Nicolaasschool lag dicht bij ons huis en ik ging dus altijd lopend naar school. Het was een klein schooltje, toen ik in de eerste klas kwam zaten we nog met drie klassen in een lokaal bij juf Westerman. Meester van Santen had de drie hoogste klassen. Een jaar later kwam meester Grol erbij en zaten we nog maar met twee klassen in een lokaal. We speelden wel eens met de hele school een spel en dat was altijd leuk. Zo nu en dan kwam pastoor Sterneberg op school om godsdienstles te geven, hij vertelde altijd spannende verhalen over de oorlog! Ik bewaar er goede herinneringen aan, we hadden een leuke klas met lange tijd maar 12 kinderen in onze klas. In de zomer hadden we schoolzwemmen in de Appelbergen en gymnastiek in Tuindorp. De meeste kinderen kwamen uit grote gezinnen en zaten met allemaal broers en zussen op dezelfde school, net als ik zelf overigens.

  Sint Nicolaasschool, 1958

  Ik heb op deze school de Vormingsklas gevolgd.

  Ik heb op deze school de Vormingsklas gevolgd. Ik vond het een verschrikkelijk soort vakken (koken, wassen en strijken en huishoudelijk werk!!!) ik bakte er dan ook niet veel van en slaagde maar op het nippertje! Toch is het wel goed gekomen met mij en komen mensen graag bij me eten.

  Theda Mansholtschool, 1967

  ?