Ontdek PLUS

Marja Kerpel

Kent 0 personen

Burg. staat -
Woont in -

    Bekijk het volledige profiel van Marja Kerpel en al je andere schoolgenoten!

    In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

    Marja Kerpel heeft 6 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkent?

    Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

    Aanmelden

    Fijne herinneringen.

    Fijne herinneringen. Helaas ben ik de namen van de onderwijzeressen vergeten. Maar er was een lieve, moederlijke oudere dame en een jongere die heel vaak lachte. Ja, dat is mij bijgebleven. Ook zit ik op een klassenfoto, bovenop het klimrek (zou ik nu niet meer durven door mijn hoogtevrees), bij de juffrouw staat mijn kameraadje Frank(ie) Groenendijk, waarmee ik later naar de MULO fietste.

    Kleuterschool (voormalig), 1951

    Een grote overgang na een Dalton lagere school.

    Een grote overgang na een Dalton lagere school. Fijne leraren: de heer Beneker - Nederlands, de heer Pop - (ik dacht) biologie. Nadeel: in het 3e leerjaar werd er een scheiding gemaakt tussen ULO en MULO leerlingen. Ik kwam in een MULO-klas terecht die bijv. met wiskunde veel verder was dan mijn `oude` klas. Dat betekende: overdag de lessen niet snappen en `s avonds inhaal-huiswerk bovenop het huiswerk van de vakken van die dag die ik niet begrepen had. Na een gesprek met mijn ouders dat de MULO het eindpunt zou zijn en niet verder met de graag gewilde kweekschool, besloten om van school af en te gaan werken bij Blaauwhoedenveem als administratieve kracht.

    Herman Heijermansschool, 1960

    Na eerst 3 jaar op de Starrenburgschool te hebben doorgeworsteld bij juffrouw Reedijk, was het een verademing om bij juffrouw Kivits (een schat van een vrouw) weer wat zelfvertrouwen op te kunnen bouwen.

    Na eerst 3 jaar op de Starrenburgschool te hebben doorgeworsteld bij juffrouw Reedijk, was het een verademing om bij juffrouw Kivits (een schat van een vrouw) weer wat zelfvertrouwen op te kunnen bouwen. Het Dalton principe werkte voor mij prima. Mijn cijfers gingen van 3-en naar 6-en/7-vens. Ik woonde in Spangen, dus 4x per dag ruim een half uur lopen van/naar school. Mijn vriendinnetjes waren Joke de Boer, Greetje Lockhorst en Liesje Pelger. In de 6e klas Elsje Batenburg. Een heerlijke herinnering heb ik aan het zaterdagse voorleesuurtje bij de heer Apon: De scheepsjongens van Bontekoe.

    oud-mathenesse, 1957