M.C. Marja Aal Bak-Aal

Kent 0 personen

MARRIED
Woont in Egmond aan Zee

  Bekijk het volledige profiel van M.C. Marja Aal Bak-Aal en al je andere schoolgenoten!

  In SchoolBANK kun je GRATIS je scholen terugvinden en weer in contact komen met je docenten en schoolgenoten. Registreer je en begin meteen!

  M.C. Marja Aal Bak-Aal heeft 8 klassenfoto's en kent 0 schoolgenoten. Benieuwd of jij iemand herkend?

  Meld je snel aan en vind jouw oud-schoolgenoten en klassenfoto's terug!

  Aanmelden

  Van de kleuterschool (’52-’54) in de Hazebroekstraat (Mw Perfors?) herinner ik me nog dat we hele leuke liedjes zongen met gebaren erbij.

  Van de kleuterschool (’52-’54) in de Hazebroekstraat (Mw Perfors?) herinner ik me nog dat we hele leuke liedjes zongen met gebaren erbij. Kleedjes op de grond waarop we speelden; ook huishoudelijke dingen leerden we. Ik had destijds een hele grote strik in mijn haar. Ja toen was ik nog leuk haha. Zal de foto eens opzoeken… (hé wist niet dat Berry daar ook zat !)

  2e Montessorischool, 1952

  Ik zat op de 4-jarige ULO in de Egidiusstraat bij Meester Können.

  Ik zat op de 4-jarige ULO in de Egidiusstraat bij Meester Können. Een fantastische natuurkunde leraar, die me heel veel heeft geleerd. Niet alleen de leerstof maar ook hoe je met mensen en emoties om kunt gaan. Hij zei dat ik een geboren secretaresse was en dat werd ik in 1ste instantie dan ook (23 jr). Met Berry van Brinkom fietste ik van Osdorp naar school met een hele dikke aktentas achterop de bagagedrager. Eens op vrijdag de 13de gingen onze sturen in elkaar. Omdat ik niets mankeerde, is het sindsdien mijn geluksdag. Ik weet de namen nog van Claudette de Weert, Anja vd Burg, Ria van Poelgeest (later Frans gestudeerd) en mijn vriendin Loes de Vries (verliefd op een vrachtwagenchauffeur die voor de school stond), Ria Neubauer (ook vr), Nora Baaij en Marja vd Elsakker, Hans Peetoom, Paul Beidschat, Peter Berkhout, Dora Eichelsheim, Jan Jansen. Tsja… Ik herinner me dat ik de klas uitgestuurd ben door de muziekleraar Dorrestein. Dat vond ik verschrikkelijk. Ik kan me echter nu nog Engelse liedjes herinneren, die ik destijds van hem heb geleerd. En bij een feest maakte ik zoete en zoute popcorn. Ik was gek op volksdansen en dat deden we dan ook op het schoolplein. Ik doe het nog steeds! In de klas zat ook Rudi Kaufman, die vogeltjes uitkookte en opzette. Tekenen vond ik een heerlijk vak bij de heer Pluimers. Doe ik nog steeds. Bij Boerlijst toneelstuk ingestudeerd. Later ook gedaan. Ik ben de handwerkjuf erg dankbaar. Zij had basispatronen, die ik nu nog heb. Ik heb later heel veel kleren voor mezelf gemaakt en laatst zelfs mijn trouwjurk. Van de (nieuwe) leraar Van Elk (Engels) heb ik weinig geleerd. Dat heb ik ook later gezegd toen ik hem in een restaurant tegenkwam. Mijn Frans was tig keer beter. We hebben erop gedronken en erom gelachen. Het is later allemaal goed gekomen… Deze schooltijd is voor mij de allerbeste en leukste tijd geweest, ondanks dat ik geplaagd werd omdat ik rood haar had. Voor die pestkoppen: ik heb nog steeds lange rooie krullen!! Nananananaaah…

  2e Montessori Mavo, 1960

  Van 1964 tot 1966 zat ik op het Montessori Lyceum in A’dam-Zuid met dépendance in Buitenveldert.

  Van 1964 tot 1966 zat ik op het Montessori Lyceum in A’dam-Zuid met dépendance in Buitenveldert. Mijn grootste vriendin was Hanneke Lankhorst, die mij de liefde voor het toneel bijbracht. Ik heb nu weer contact met haar. Claudette en Anja zaten ook in de klas. Het reisje met de tandem fietsen in Zuid Limburg naar Kasteel Rijckholt is me bijgebleven. Buiten schilderen (sindsdien mijn grote liefde) en destijds met een zwarte cape aan, paardenstaart en grote groene strik. Ik vond de Stones leuk en zong naar de jongens: Don’t play with fire… etc.

  Montessori Lyceum Amsterdam, 1964

  ?